zondag 3 juli 2011

We zoeken een warme mand voor Belle

Bij collega-fokker Jolanda van Teckel Trail stond het volgende bericht, en ik weet als geen ander hoe dit voelt. Jolanda vond het fijn als ik het ook onder de aandacht wilde brengen, dus vandaar mijn berichtje.....
Hopelijk vind ook Belle snel een ander fijn thuis!



Het volgende bericht is geschreven door het baasje van Belle:
Een warme mand...

Een warme mand, wij hadden niet gedacht dat het ooit nodig zou zijn voor onze Belle. Maar het is helaas echt nodig ivm een rangorde probleem met onze jongste dochter en Belle. We hadden gehoopt dat het goed zou komen. Naast wat we allemaal al deden, zoals niet op de bank, niet de trap op, krijgt als laatste eten, als laatste de deur uit en weer naar binnen. Haar eigen plek is haar bench. Adviezen van de hondenschool en een onafhankelijk hondentrainer hebben geen baat mogen hebben. Door alle inzet, alertheid heeft het nog niet tot een echt bijtincident geleid. Maar voor zowel Belle als onze dochter is het niet goed. Belle wordt heel goed door de kinderen met rust gelaten als ze in haar bench of op haar fleece deken ligt. Met eten komen ze niet bij Belle in de keuken. Terwijl een stuk appel geven juist heel goed gaat.


Maar Belle is zo lief. Blaft bijna niet. Sowieso al niet als de deurbel gaat of als de postbode de post bezorgt (deze laat ze keurig liggen). Ze gaat als de bel gaat keurig achter de deur naar de gang zitten wachten, visite vindt ze erg leuk. Ze speelt graag met allerlei andere honden, van groot tot klein. Kinderen vind ze reuze leuk. Ze gaat keurig op de mat zitten om de riem om of af te doen. Commando's volgt ze goed op. In de trainingen zijn veel tijd gestoken en Belle is consequent opgevoed.

Ze past zich goed aan qua wisselende tijden met eten en uitlaten. Belle is een echte buiten hond. Veel in de tuin op insektenjacht, zonnebaden en lekker met een kluif op het oude boxkleed. Regen maakt haar niet uit, gewoon lekker wandelen. In de buurt, bos of hei, groot zandgebied Belle loopt overal ontspannen rond en de nieuwe luchtjes dan gaat haar neus over de grond op zoek naar het spoor. Belle komt keurig terug als we twee keer op het fluitje blazen. In het puppennest bij Jolanda heeft ze dit al geleerd. Ja, als de fluit klinkt dan is er wat lekkers!

Eten doet Belle prima. Versgevoerd en daarbij vindt ze appel, rode paprika, stukje winterpeen, komkommer, zalm, Rodie worst in de Kong, sperziebonen, pens en heel af en toe een stukje kaas erg lekker. Ze werkt er graag voor. Kluiven kan ze als een van de beste, bullenpezen en pensstaafjes zijn favoriet of een kluif met wat dikkere uiteinde vindt ze een echte traktatie.

Belle vindt het heerlijk om mee te mogen in de auto en ook het alleen thuis blijven doet ze erg goed in haar eigen bench. Wel vindt ze het fijn om de radio dan aan te hebben. Ze is niet bang voor onweer of vuurwerk. Bij de hondenschool heeft ze een vuurwerkworkshop mee gedaan.

Haar gezondheid is prima. Goed uithoudingsvermogen en goed gespierd. Ze is een kort gebleven ruwhaar, maar op haar buik en rug toch echt ruwharig. Ze is 18 september 2010 geboren, dus nog geen één jaar oud.

Ze is zo lief en makkelijk en daarom is het zo moeilijk om nu voor haar een warm mandje te moeten zoeken. Een gezin met oudere kinderen, of mensen zonder kinderen, mensen die graag met haar willen wandelen en een fijne tuin hebben. Mensen die er voor willen gaan en genieten van haar.

Voor informatie kunt u bellen naar ons op 026 3820428 of mailen op karen@lamersnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten