zaterdag 23 juli 2011

Een laat avond-berichtje van 't Koningshoekje!



Heladiladilo,

Daar ben ik dan eindelijk om de schade van de nieuwtjes in te halen op het weblog! Afgelopen week was het te hectisch en te druk om jullie gezellig bij te praten, dus neem ik daar nu even de tijd voor......



Wat is het toch leuk om van tijd tot tijd een berichtje van de pupjes en natuurlijk van alle van 't Koningshoekje's teckies te krijgen.
Afgelopen week belde Anne bijna dagelijks om Darius zijn avonturen te vertellen. Darius heeft zijn eerste fiets-tochtje al achter de rug, en verbaasd zijn pappie & mammie er over hoe makkelijk en lief hij is.

Verder kreeg ik gezellige berichtjes van Dirkje, Mijnheer Janssen, Bommel en ook van Cooper die nu op vakantie is naar de Ardennen.
Ik ga deze natuurlijk ook nog op het blog plaatsen zodat jullie er ook van kunnen genieten.

Het is maandag alweer 3 weken geleden dat het uitvliegen van de 6-ling begon en nu zijn de kleintjes gelukkig al helemaal thuis bij hun nieuwe baasjes. Zo heerlijk dat de ontwikkeling van de pupjes zo voorspoedig gaat en iedereen zo blij is met hun nieuwe gezinslid.

Hier pakken wij ook de draad weer helemaal op, en zijn onze snuitertjes weer helemaal de oude en ravotten en spelen ze wat af met elkaar. Sjors kan weer lekker rustig in de tuin liggen zonder dat hij wordt overvallen door één of meerdere pupjes. Catootje hoeft het huis niet meer zo te bewaken en knuffelt weer volop met ons. Lobke pakt alle vaste rituelen weer op en geniet volop van het spelen met Benthe en is weer helemaal de oude. Benthe is nog steeds niet loops, en heeft volop zomer-kriebels waar ze ons allemaal van laat genieten......





Evelyn kwam afgelopen week onverwachts een bakkie doen en nam haar Darius mee. Wij wisten natuurlijk dat Darius en zijn dochter Benthe veel op elkaar leken, maar Benthe lijkt wel een dubbelgangster van haar vadertje. (wel in de vrouwelijk versie natuurlijk hahaha)

Natuurlijk ben ik ook nog bij Evelyn haar zesling gaan kijken deze week, want ook zij gaan alweer snel uitvliegen. Wat een prachtig stel en heerlijk om de puppy geur weer te kunnen ruiken en lekker te kunnen knuffelen. Bij ons zijn alle kleintje uitgevlogen, maar bij Evelyn blijft pupje Räisa in haar roedeltje wonen, en hoeft ze niet helemaal af te kicken. Natuurlijk kon ik het niet laten om leuke foto's van de kleintjes te maken.

















Het is weer een heel verhaal geworden en ik wens iedereen een hele fijne week en goede nachtrust toe!

Zaterdagavondgroetjes van Aliene & co




Het 1e berichtje!

hoi hoi,

Wij komen net terug van een fietstochtje door de bossen met Dirkje in een mandje voorop de fiets! In het begin was het natuurlijk wennen voor haar, maar na een poosje vond ze het eigenlijk best lekker en gezellig met haar baasjes en ging ze liggen met haar kopje op de rand van het mandje, zodat ze toch alles om haar heen kon bekijken en hadden we haar vertrouwen gewonnen!! 't is ook niet niks, ze moet natuurlijk alles voor het eerst beleven!

Je dochter had gelijk toen ze zei dat als ik Dirkje mee op de fiets wilde nemen, ik er zo gauw mogelijk mee moest beginnen anders lukt me dat niet meer als ze ouder is.
''Onze teckies willen dat niet meer"", zei ze.Nou daar zit wat in. Ik ben van plan om elke dag, als het weer het tenminste toelaat , een eindje met haar te fietsen, zodat ze er aan gewend raakt.

Gisteren op de verweekdag heb ik de computer niet aangehad i.v.m. de verjaardag van Nico. Het was een drukke dag maar heel gezellig, ja je begrijpt het al, Dirkje volop in de belangstelling. Iedereen natuurlijk knuffelen waar ze zo van houdt en bij al het vrouwelijk volk op schoot. Om 11 uur 's avonds ging ze zelf naar haar bench en vond het voor die dag wel wellejes!! Ze neemt tussendoor ook genoeg haar rust, wat dat betreft is het een zeer rustig en zelfstandig hondje. Ze heeft ook haar dolle buien hoor maar waait hier met alle winden mee !!

Eigenlijk val ik steeds in herhaling, maar we zijn dolgelukkig met haar, dat weten jullie, maar dat kan niet genoeg gezegd worden !!!!! Alleen de kippen zijn niet zo dol op haar, maar dat terzijde....... misschien leert ze het nog eens, ze benadert ze in sluipgang en als ze ze scherp in het vizier heeft stormt ze er op af, geen gezicht voor zo'n kleine bliksem, maar hylarisch om te zien. Ze denkt gewoon : 'Jong geleerd, oud gedaan"'.

Jullie weten weer zo'n beetje hoe het hier al zo aan toe gaat, jullie succes met jullie snuitertjes, en tot horens!

groetjes, nico-saskia en de dappere Dirkje.

Het 2e berichtje!

Hoi hoi,

Gisteren zijn wij bij onze zoon in Utrecht wezen klussen in zijn nieuwe appartement, Dirkje natuurlijk mee en dachten, we zullen wel zien hoe het met haar gaat, Heben haar op het balkon met speeltjes en bench gezet want alle vertrekken stonden vol met allerlei dingen die voor haar te gevaarlijk waren. Ze vond het allemaal goed, ook van het harde boren en timmeren had ze geen last van. Ondertussen heben we haar uitgelaten aan de Vecht, liep ze daar te wandelen alsof ze nog nooit anders gedaan had en deed er keurig haar behoefte!

Ik weet niet of jullie haar een toverdrankje hebben gegeven maar ze is zo'n heerlijke ontspannen hond. 's avonds zijn wij met onze zoon en z'n vriendin ergens wezen eten en waren benieuwd hoe Dirkje het er vanaf zou brengen,alsof ze dagelijks in een restaurant zit, ging ze op een sjaal onder onze tafel zitten, bakje drinken erbij en wachtte gewoon tot wij klaar waren ! Dit gedrag hebben wij nog nooit meegemaakt met een van onze pups en vinden dit ook heel bijzonder!!!!! En dit allemaal voor een teckie van 11 weken!!! We zijn beretrots op haar!!

Hoe gaat het met Benthe, is ze al loops of laat dat nog op zich wachten, ja de natuur laat zich niet dwingen! Dat wordt trouwens weer een spannende tijd voor jullie.....

Ik zou wel even om een hoekje bij jullie willen kijken hoe het met jullie veestapel gaat, want dat zijn ook heerlijke snuitertjes !!
Een dikke knuf van Dirkje voor Lobke!!!!!!!!!!


groetjes uit Ermelo, nico saskia en dirkje.




Hoi Aliene

Hier gaat het goed met Janssen, gisteren was hier de vierdaagse voor de deur en hij heeft veel aandacht gehad.

Naast de muziek die er gemaakt werd heeft hij toch heerlijk geslapen.
Echt een super teckel die zich nergens iets van aan trekt.
Met lopen gaat ook beter.

Een man die hier op de camping staat zei al van dat komt vanzelf wel goed.(hij traint honden0
Als hij niet wil lopen lekker dragen daar ben je ook voor.
Ha ha.

Nou nog een heel fijn weekend

groeten Gwen



He Aliene en co,

Een beetje bijgekomen van het uitvlieggebeuren en de nazorg? Mijn moeder meende een klein Koningshoekje te signaleren in Plasmolen (dorp hier in de buurt) kan dat kloppen? Ze had het over een klein schattig teckel-hummeltje, die wat weg had van Cooper een jaar geleden.

Wat is onze man gegroeid, en het leuke is dat hij nog steeds groeit en een stevigere bouw krijgt. hij heeft een echte stoere teckelkop gekregen en het is een spierbundeltje hoor. Hij lijkt erg op Catoo maar je kunt ook goed zien wie de vader is.

Nou we zijn al weer druk aan het pakken want we gaan een weekje met vrienden naar de Ardennen, heel naar allemaal haha. Cooper mag natuurlijk mee, zijn tas staat al klaar en hij is al nieuwsgierig aan het kijken wat er nu weer gaat gebeuren.

Na de vakantie heb ik mijn eerste fotoopdrachtje.....je raadt het al iets met een hond. Zou toch leuk zijn om daar uiteindelijk iets professioneler mee aan de slag te gaan. Ik ga snel verder met pakken....en dan op naar het land van patat, bier en bonbons, zucht wat hebben we het zwaar.

groetjes en dikke knuf van Cooper
Judith en Kelvin



Goede morgen Aliene,

'k Mis de leuke stukjes van het nestje,iedere dag weer.
Ben blij dat het met Lobke en de andere teckies, en Sjors weer goed gaat, het is wel de natuur dat de puppy's weg gaan maar toch moeilijk voor allen.

Met mijn Bommel gaat het heel goed, wat een vent,de hele buurt kent die boef bij naam.Of dat ze mijn naam weten ?

Ik wens jullie een fijne zomer,

groetjes,
Anne-Marie en Bommel



Hoi Saskia, Gwen, Judith, Anne-marie & co,

Heel erg bedankt voor jullie gezellige leuke berichtjes!
Dit maakt ons altijd weer blij en hierover vertel ik natuurlijk ook aan onze snuitertjes, en al zullen ze het niet allemaal begrijpen....toch genieten ze wel van mijn blijde stem!

Fijne zondag en liefs uit Tilbug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten