maandag 16 januari 2012

Het verslagje van: Dag 20-21Hallooooootjes,

Na een dagje pauze is daar dan weer het laatste nieuws "van 't Koningshoekje" en is er weer een mijlpaal te vieren omdat de pupjes alweer 3 weken zijn!

Wat zie je de kleintjes veranderen in echte teckeltjes, die steeds meer contact met elkaar en ons gaan maken. Al lopen ze natuurlijk nog niet echt stevig toch zie je ontzettend heel veel vooruitgang en vinden ze het fijn als je lekker met ze knuffelt en tegen ze praat!Het was een heel gezellig weekend met alle nieuwe baasjes en wat zijn wij toch door allemaal enorm verwend met leuke kraam-kadootjes en bloemen!!

Gisterenmorgen rond 11.00 uur kwamen Nanda, Martien, Joyce & Bob en natuurlijk was het voor hen na het verlies van Dorus ook emotioneel, maar het zien het van het nieuwe nestje gaf gelukkig weer veel blijdschap.

Ze vonden Elmo-Joep en de teckel-meisjes prachtig en konden er geen genoeg van krijgen.....gelukkig zal Joep straks weer leven in de brouwerij brengen.

De grote snuiters waren ook weer erg blij om ze allemaal weer te zien en Evelyn en haar zus kwamen ook nog onverwachts gezellig langs voor een bakje koffie, dus het was een gezellige volle kraamkamer.

Tegen half 2 kwam Jet & Jaap na een lange reis op kraambezoek en na een uitbundige begroeting van de grote snuitertjes, konden ze de kleintjes bewonderen. Ze vonden het nestje zo prachtig en waren helemaal onder de indruk.

Het is ook altijd heel fijn, dat je onder het genot van een kopje koffie antwoord op alle vragen kan geven en elkaar beter leert kennen. De naam Elleke vinden Jaap & Jet heel mooi (past goed in het Friese landschap waar ze wonen) en heb ik voor hen gereserveerd, en zal bij het chippen gekoppeld worden aan het teefje die naar hen uitvliegt.

Ik ben enorm verwend met een door Jaap gemaakte teckel-broche, die Benthe en haar pupjes symboliseren en ik zal hem met veel plezier dragen.Elvira, Eva, Elleke, Emma & Elmo-Joep zijn nu in een hele belangrijke fase gekomen...
want vanaf de derde week komen wordt hun basis gelegd.

Tussen de 3de en 5de week reageren pups op harde geluiden, gaan ze spelen, en gaan ze beginnen met het eten van vlees en zullen ze steeds meer op een krantje hun plasje en poepje doen, om niet hun lekkere nestje te bevuilen.

De pupjes zien en horen nu goed en zullen op prikkels van buitenaf gaan reageren.

Geluiden zoals stofzuigen, de radio, een voorbij rijdende vuilniswagen, de oven die piept, de bel, en telefoon (die hier best vaak gaat ;-)) zullen allemaal normale geluiden voor ze zijn, voordat ze uitvliegen.

Verder gaan ze veel van mama Benthe leren en zal zij ze ook corrigeren als het nodig is. De pups zullen dus de aankomende weken indrukken op gaan doen, en voor mij ligt hier ook een zeer serieuze taak, waar ik met enorm veel plezier aan zal werken. Natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte via het weblog!

Fijne week iedereen en tot morgen!

Maandagavondgroetjes van Aliene & de snuitertjesssssss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten