zondag 29 augustus 2010

Luchtpost van Fitou!



Goeiemorgen Tante Aliene en Co,

Gisteren was voor Fitou ( mij en mijn vader) een vermoeiende/leuke dag.

De dag begon om 7.30 op weg naar Ahoy Rotterdam. Daar zijn momenteel de (tweedaagse) 33ste Internationale Hondententoonstellingen aan de gang.

Eenmaal daar aangekomen, met een grote groep honden/mensen op weg van de parkeerplaats van Ahoy (met bench, hond, stoeltjes, eten etc.) naar de hallen aan de andere kant. Dit was al een evenement op zich….

De ring was eenmaal binnen zo gevonden, inclusief een mooi plaatsje met goed zicht op DE ring. Voordat de dashonden aan de beurt waren, heeft onze keurmeester (Dhr. Doedijns) eerst de Irish Coated Wheaten Terrier gekeurd.



Dat was rond een uur of 11 (klein gokje) afgelopen waarna de eerste teckels de ring onveilig konden maken. Het verschil was gelijk goed te merken! Wat zijn teckels toch lekker eigenwijs!

Op het moment dat Fitou haar opwachting mocht maken was het net iets te gezellig aan de zijlijn, maar aan het aantal teckels in de ring zag ik nog net op tijd dat Babs van ’t Koningshoekje haar opwachting mocht maken! Fitou was jammer genoeg niet echt in der element en wilde het liefst in me kruipen…



Rond een uur of 1/2 waren we dan ook klaar, want Fitou werd van de 6 teckels niet geplaatst. Het lag volgens het keurrapport (zie foto) vooral aan haar onzekerheid in de ring, haar puppylook, en de achterhand (niet gespierd genoeg in haar poten). We kregen als tip Fitou naar de sportschool te sturen (de loopband) heel slim, maar voorlopig zullen we het houden bij wandelen over de dijk hahaa…



Maar wat was het leuk om te zien hoe groots zoiets word opgezet, met zoveel verschillende rassen, en net zoveel mensen die allemaal even gepassioneerd bezig zijn met hun werk/hobby.

We hebben ondanks onze prestaties een gezellige dag gehad en gaan met dit in ons geheugen op naar de volgende clubmatch in Waalwijk! Daarnaast zag ik ook dat er dit jaar weer een regioclubmatch is van de teckelclub in de buurt van Zaltbommel, daar zal ik Fitou ook voor inschrijven.

(hopelijk)Tot over 2 weken!!!

Lilian, en de rest van de familie

Dat is natuurlijk inclusief een warme (sterkte) knuffel van Babs-Fitou van ‘t Koningshoekje

p.s. Zoals je waarschijnlijk op de foto’s wel kan zien is Fitou na haar topvakantie bij Evelien weer helemaal kaal geplukt. Dit liet ze gelukkig al een stuk meer over haar heenkomen als de eerste plukbeurt. Maar haar grote vriend de bal mocht hierbij niet ontbreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten