zaterdag 3 november 2012

De avonturen van Flip & Foppe op dag 67!


Hallo, hallo,

Zaterdag is de vaste werkdag van Aliene als wij een nestje hebben, want dan ben ik thuis en kan ik oppassen.

Vanmorgen begon de dag hectisch! Tijdens het uitlaten liep Catootje opeens los. Zij had een nieuw halsbandje om, en deze was blijkbaar iets te groot voor het inieminiemuizekoppie van Catootje. (ze had de hele week met dit bandje gelopen.....maar toen was er niets aan de hand)

Daar liep ik dan met 3 teckeltjes aan de lijn en 1 die er tussenuit peert. Het ritueel van Catootje ken ik dan wel. Rennen en uitrazen, en zich laten vangen, ho maar. Dus de voordeur en de poort maar opengezet, dan komt madame vanzelf als ze zin heeft.

Gelukkig rijden er weinig auto’s door onze straat. Echter na het ontbijt was madame Cato nog niet terug. We hadden haar wel zien lopen bij de overburen op het gras. Ze was daar de tuin in gegaan, en zat te kijken bij de kippen en konijnen. Nou die komt dus never nooit niet terug.
Het was nog voor 8.00 uur, dus de buren maak je op zaterdagmorgen ook niet wakker. Toen het 8.10 uur was moest ik echt met Famke naar de hondenschool
voor de gehoorzaamheidscursus. Daar aangekomen kreeg ik een berichtje dat Aliene met behulp van een andere buurvrouw en haar duitseherderpup Catootje hadden gevangen. Pffffffffff eind goed al goed!

Mij niet gezien, hoor! Na deze story ;-)

Vlak voor ik het parkeerterrein ( is een weiland) van de hondenclub op wilde rijden, liep er een pony op de weg. Die heb ik met mijn auto het parkeerterrein/weiland ingedreven. Dit beestje was blijkbaar uit het aanpalende weiland ontsnapt, want daar stond nog een paard.

Ik parkeerde mijn auto naast een andere auto. Dat was de auto van een cursiste die bij mij in de groep zit. Toen zij de auto opendeed, sprong haar witte herdershond, Bella, de auto uit en vloog het weiland van het grote paard in. De herder blafte en liep achter het paard langs, waarop het paard begon te schoppen.

Het dochtertje van mijn medecursiste was helemaal in paniek, en stond te schreeuwen en te huilen. Mijn medecursiste kreeg haar hond niet gevangen, dus ik schoot haar te hulp. In no-time had ik haar hond te pakken, en droeg die aan haar over. Daarna de pony maar vangen. Dat bleek niet zo heel moeilijk.
Na de pony ook weer terug in de wei geplaatst te hebben, op naar het cursusveld met Famke. De cursus verliep gelukkig na alle consternatie goed.
Wat een heftige ochtend!

Wat er ook gebeurd....altijd blijven lachen grrrrrr.

Omdat dit de laatste dag is dat Flip en Foppe bij ons zijn, besloot ik vanmiddag om Aliene te gaan verrassen met een bezoekje en nam Flip, Foppe en Lobke in de bench mee naar Best. Een rit van zo’n 40 kilometer, en een goede oefening voor morgen dus.

Nou hebben ze gisteren al een klein ritje gemaakt, maar dit was het serieuzere werk zeg maar.De boys heb ik amper gehoord!

In Best aangekomen, Flip en Foppe uit de auto gehaald, Lobke mocht/moest in de auto wachten. Nou met 2 van die droppie’s over straat krijg je werkelijk van
iedereen aandacht....allemaal leuke en positieve reacties.

Toen ik in de winkel kwam schrok ik mij een hoedje. Wat een drukte!!!! Was een speciale dag, wist ik veel…….Dus maar doorgelopen tot achter in de winkel, de ene na de andere dame wilde Flip en Foppe aaien. Haha

Maar vlug het keukentje ingeschoten waar 2 collega’s van Aliene een kleine pauze hadden. Aliene kreeg ik echter niet gevonden. Toen ik lekker aan een kopje cappuccino zat, kwam Aliene plots iets vragen aan een collega in de keuken. Wat was ze verrast toen ze ons zag!
Jullie hadden haar gezicht moeten zien!
Geweldig!!!!!

Gelijk Flip en Foppe knuffelen natuurlijk. Ook de bazin van Aliene kwam, ondanks de megadrukte toch heel even de boys knuffelen. Toen maar weer lekker naar huis toe. Maar eerst even Aliene met de mannen op de foto.

(Flip links & Foppe rechts)

De terugreis liep even voorspoedig als de heenreis. Wat waren Catootje, Benthe en Famke weer blij toen wij weer thuiskwamen.

Het is onze laatste avond samen met Flip en Foppe. Morgen komen Nel en Pierre en Hélene de laatste snuitertjes ophalen.Wij sluiten een hoofdstukje af hier met dit nestje.

Voor de nieuwe baasjes is een nieuw hoofdstuk van de week begonnen, of gaat deze morgen beginnen. Wij zijn heel benieuwd naar de verhalen en foto’s of filmpjes van de snuitertjes uit het F-Nestje.


Zo leuk om af en toe ook nog berichtjes van de baasjes van de vorige nestjes te ontvangen! Het aantal “van ’t Koningshoekje” nazaten breidt zich gestaag uit.
In alle windstreken zitten er inmiddels wel 1 of meerdere pupjes van ons.


Heel leuk is het ook dat Foppe naar Pierre en Hélene gaat, die in mijn oude straat wonen. Die zal ik dus nog wel een keer vaker rond zien huppelen.
Tot zover het verslagje van "de hoofd-oppas" van 't Koningshoekje!
Fijne zaterdagavond iedereen!

Groetjes,
Aliene

2 opmerkingen:

 1. GROETJES UIT HEERHUGOWAARD:

  Lieve Aliene en Hans.

  Bedankt voor je super lieve zaterdagochtend mailtje,was er dan ook weer super blij mee.
  Na maanden,weken,dagen nu dan nog de laatste uren aftellen en dan eindelijk mijn maatje lekker vasthouden en knuffelen.

  Maar het lange wachten wordt wel beloond met zo een mooi mannetje als Flip.

  Nog 1 nachtje alleen en dan zal alles anders worden in huize Brinkman.Slaap lekker voor vannacht en tot morgen half 11.

  dikke knuffels voor iedereen.
  Liefs Nel.

  GROETJES UIT VUGHT:

  Hoi,hoi,

  wat een leuk filmpje Aliene!!
  Heel fijn weekend en nogmaals sterkte met het uitvliegen van de laatste twee.

  Knuffies,Hel en Gabber xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. GROETJES UIT GOIRLE:

  Hallo Aliene en hans, Foppe en Flip en de rest van de snuiters,

  Nog een dag en dan is het zo ver,

  Dan komt Foppe naar Goirle,

  Hij gaat hier stralen als een ster,

  Maar de zorg en de liefde van jullie gaat niet verloren.

  Zijn kussen en bench staan hier al klaar,

  En allerlei speeltjes zijn er ook daar.

  Groetjes en tot zondag,

  De dag dat je mee ons mee mag.  Groetjes uit Goirle.

  BeantwoordenVerwijderen