zaterdag 20 augustus 2011

Tips voor de training, hoe blijft mijn hond alleen....



Goedesmorgens,

Waarschijnlijk trainen alle baasjes van de pupjes van het D-nest al volop, maar toch kunnen deze tips alsnog handig zijn!

Veel leesplezier, heel fijn weekend en teckelgroetjes van 't Koningshoekje!


Honden zijn sociale dieren die niet graag alleen zijn. Maar je kunt natuurlijk niet altijd bij je hond blijven. Als je wilt dat de hond alleen thuis kan blijven, moet je hem dat aanleren. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat de hond gaat blaffen, het huis sloopt of in huis plast.

In training
Als je de hond wilt leren alleen thuis te blijven, moet je dit zorgvuldig aanpakken. Het is belangrijk dat de hond het vertrouwen krijgt dat je terugkomt. Om honden succesvol alleen te laten blijven, is het belangrijk dat ze zelfstandig zijn.

Leer de hond dat – ook al ben je thuis – hij/zij rustig in de kamer of op zijn/haar eigen plekje moet blijven liggen. Doet de hond dit, dan kun je oefenen weg te gaan. Geef uw hond speelgoed of een kluif en verlaat de kamer even. Gaat dit goed, dan kan je de tijd om de kamer uit te zijn, verlengen.

Kan je de hond rustig een tijdje alleen laten, oefen dan dat je echt het huis verlaat. Stap eerst alleen even naar buiten, ga later een minuutje weg en breid dit verder uit. Zeg ook altijd iets als ‘tot zo’ of ‘ik ben zo terug’; dan leert de hond dat je weer terug komt.

Bij het alleen leren zijn, is het belangrijk dat je nooit langer wegblijft dan de hond aankan. Als je hond in de training een kwartiertje alleen kan zijn, ga dan niet ineens een half uur weg. Het risico bestaat dan dat de hond bang wordt en je weer van vooraf moet beginnen.

Tip: Wil je weten of je hond het vervelend vindt dat je weg bent? Laat dan een videocamera of voicerecorder meedraaien en kijk hoe hij/zij zich gedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten