donderdag 25 augustus 2011

In memoriam....Hallo,

Afgelopen dinsdag kregen wij het verdrietige bericht dat Hessel, het lieve vriendje van Helma & Gabber om 3 uur is ingeslapen op de leeftijd van bijna 5 jaar.

De afgelopen 2½ jaar verslechterde de gezondheid van Hessel enorm en heeft Helma er alles aan gedaan om er achter te komen wat er nu eigenlijk met Hessel aan de hand was.

Dit bericht stuurde Helma vorige week....

Even niet zo'n leuk nieuwtje.

Met Hessel ging het niet goed de laatste tijd.Ik had hem bewust eens geen pijnstillers meer gegeven om te kijken wat er zou gebeuren en ik dan onderhand weleens wilde weten wat er met hem aan de hand was.

Hij heeft afgelopen maandag een MRI gehad in Best van zijn koppie. Hessel heeft i.d. die ziekte waarbij de schedel te klein is en er dus te weinig plaats is voor de hersenen.

Het een heet Chiari Malformatie en daar uit kan voortvloeien Syringomyelia. Hessel heeft het allebei en in al forse mate.

Het was in eerste instantie een opluchting maar ben er nu wel naar van.Hij heeft zware pijnstillers en vochtafdrijvers.Dit is het enigste wat we er aan kunnen doen.Hopelijk gaat het helpen want een hond die altijd zoveel pijn heeft dat wil je niet.

Tja het is wat hé, maar we gaan van het positieve uit. Gabber is ook van slag en wat tegendraads, hij zal de spanning ook wel voelen en dat zijn baasje anders is.

Liefs Helma & kornuiten


Jammer genoeg was de pijn te ondraaglijk, zodat Helma dinsdag het moeilijke besluit heeft moeten nemen.....

Vandaag is voor Helma weer een zware dag, want ze gaat samen met vriendin Annemiek, de teckeltjes Gabber, Cobus & Quibus naar het bos om de as van Hessel uit te strooien op een mooie plek.

Het bos was Hessel zijn lust en zijn leven en hier wil Helma hem dan ook z'n laatste rustplaats geven. Gisteren zagen ze een hele mooie plek met paddestoelen en hopelijk is deze mooie plaats voor vandaag nog ongeschonden, zodat ze hier aan Hessel de laatste eer kunnen bewijzen.

Heel veel sterkte en kracht voor de aankomende tijd! Hopelijk vinden Gabber en jij veel troost bij elkaar, en vergeet vooral niet..... Hoe verdrietig jullie nu ook zijn, vergeet vooral niet dat jullie het beste voor Hessel hebben gedaan.............gelukkig blijft de mooie herinnering aan jullie lieve Hessel!

Heel veel liefs van Aliene, Hans, Frank, Liza, Sjors, Catootje, Lobke & Benthe

p.s. het plaatsen van dit verdrietige bericht is in overleg en op verzoek van Helma geplaatst.Een warme herinnering blijft,
als je Hessel beschrijft,

Lief, bijzonder, en een echte vriend,
die een prachtig plekje op ons blog verdient,

Een speciaal maatje ben je voor Gabber geweest,
en samen maakten jullie van Helma's leven een feest.

De laatste jaren werd je steeds zieker,
en het bezorgde Helma veel gepieker,

Omdat je het beste voor je honden-kind wil,
maar tegen jouw ziekte hielp geen enkele pil,

Heel dapper was het besluit van jouw lieve bazin,
want deze stap, doe je met enorme tegenzin,

Totdat het echt niet meer gaat,
en je verder lijden worden bespaart.....

Waarom al die pijn,
waarom zo jong,
waarom die leegte,
waarom nooit meer,

Bijzonder is de plek waar je nu rust,
hier holde en dolde je ooit naar hartelust.

Gelukkig dat je daar nu zonder pijn,
in herinnering voor Helma & Gabber mag zijn!

Geef deze 2 lieverds vanuit de honden-hemel maar veel kracht,
zodat het hun intense verdriet verzacht......

Bye, bye, zwaai, zwaai!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten