woensdag 13 oktober 2010

Time flies!



Memories, zo in het midden van de week,

Wat kan er toch veel gebeuren in bijna 3 jaar, en zo af en toe laat je alles in gedachten de revu passeren.......

Rondom deze tijd 3 jaar geleden werd onze Catootje voor het eerst gedekt van haar 1ste nestje. Alleen de dekking was al een belevenis op zich.

Voor ons was het helemaal nieuw, en voor Danielle & Sjoerd ook..... Janneman (de dekreu) was op dat moment de enige ervarings-deskundige.
Gelukkig gaat de natuur zijn eigen gang, en stonden wij erbij, en keken er naar hahaha.



Op 18-12-2007 werd het 1ste nestje van 't Koningshoekje geboren, en wat een geweldige bijzondere ervaring. Alles is natuurlijk nieuw en heeft veel impact.
De nieuwe baasjes met hun vragen, en ook het uitvliegen van de pupjes voor de 1ste keer was ingrijpend. Maar als je alle berichten van baasjes hoort, dan voel je pas hoe blij mensen met hun pupjes zijn, en dat dit het fokken zo speciaal maakt.

Niet te geloven eigenlijk dat de eerst geboren teckies van 't Koningshoekje over 2 maanden alweer 3 jaar worden.....

Toch kan een mens zich vooraf niet bedenken wat het krijgen van een nestje inhoud, en wat er allemaal niet kan gebeuren. Gelukkig was het wel zo goed bevallen, dat het voor ons een vervolg kreeg.



Op 2-3-2009 werd Catootjes 2e nestje geboren.

Nu wisten wij natuurlijk wel hoe alles zou verlopen, en merkte je dat alles ook veel relaxter voelde. Ook de dekking was voor Catootje nu niet nieuw meer, en ze vond haar 2e vriendje Darius helemaal leuk, en hun vijfling is inmiddels alweer 19 maanden. Voor dit nestje stonden (net als bij de andere nestjes) veel mensen op de wachtlijst, en wat is het dan toch leuk om het blijde nieuws aan de aanstaande baasjes te kunnen vertellen!

Inmiddels was Catootje's dochter Lobke ook al zo ver dat ze een nestje mocht krijgen, en ook zij ging naar Darius toe. De dekkingen gingen prima, en met zo'n ervaren "lover" als Darius kan het ook bijna niet missen.



Op 23-9-2009 werd het teckelkwartet geboren, en net als Catootje, was Lobke een heel toegewijd moedertje. Uit dit nestje bleef een dametje bij ons (Benthe) en ook Gijs (uit het 2e nestje) kreeg er een broertje bij! In dit nestje zat onze eerst black and tan pup, en omdat ik dit heel erg mooi vind, was het erg leuk om deze kleurstelling in een nestje te hebben.

Verder lopen de baasjes van Bas & Fitou (net als wij met Benthe) ook van tijd tot tijd een show, en daardoor was dit voorjaar het nestje ook even compleet op een show. Het is zo leuk dat elk nestje weer iets speciaals heeft, en deze teckies zijn alweer een jaar geworden.



Dit jaar op 8-4-2010 kwam ons 4e nestje, en deze keer was Fadiem de vader van Catootjes nestje. Jajaja, die Catootje heeft dus 3 minnaars gehad,en wat zo leuk is dat je in alle nestjes verschillen en overeenkomsten ziet. Afgelopen week zag ik bijvoorbeeld dat Pien & Carlijntje heel veel op elkaar leken, en ze komen toch uit verschillende nestjes. En ja, wat fantadtisch is het toch om met alle snuitertjes van 't Koningshoekje de ontwikkeling van tijd tot tijd te volgen. Dit en het leuke contact met de baasjes maakt het kleinschallig fokken zo uniek en geweldig om mee te mogen maken.

Ja, en dan nu nog een paar maandjes en dan hopen wij weer de trotse bezitters van ons 5e nestje te zijn. Nauwlettend hou ik Lobke in de gaten, want de natuur kan je soms zomaar ineens verrassen. Binnenkort gaan wij saampjes op pad voor het jaarlijkse oogonderzoek, en ja, dit is altijd weer de eerste stap in opwachting van een te verwachten nestje............. Wij zijn er alweer helemaal klaar voor!


Takkie komt al met het mandje aan.....nu de pupjes nog!

Het is weer een heel verhaal geworden, en heerlijk om deze hoogte punten van de afgelopen 3 jaar samen te vatten op het weblog. Wat een rijkdom in "Ons Teckel-Koninkrijk"

Blijdschapsgroetjes van Aliene & de snuitertjes

p.s. en zo is er ineens een nieuw hoofdstuk op de site ontstaan...
zie http://www.everyoneweb.com/vanhetkoningshoekje/ (Onze nestjes)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten