dinsdag 27 maart 2012

Groetjes van Elleke & co.Hallo Aliene,

Wij genieten elke dag van onze nieuwe huisgenote en hopen dat ook zij het naar haar zin heeft. We hebben de indruk van wel ;-)

Zaterdag weer een hele ervaring in haar jonge bestaan n.l. kennis gemaakt met een hele grote hond, dat zijn ze al gauw voor onze Elleke. We hebben ons verbaasd hoe goed dat ging, De grote Saar liet al snel even weten dat zij het voor het zeggen had en niet gediend was van al te veel gesnuffel om haar heen en al helemaal niet haar speeltje zomaar afpakken, een grauw en een snauw en Elleke wist meteen haar plaats.

Verder heeft ze los gelopen naast , voor en achter ons en soms vergiste ze zich even en liep trouw mee met een ander stel voeten, wandelaars. Ze steelt onmiddelijk de harten van passanten en die steken dan hun lof niet onder stoelen en banken.

We hebben een goed adres gekregen voor een Puppy cursus en gaan ons (haar) daar snel voor inschrijven.Zindelijkheid is een moeilijk punt want mevrouw geeft op geen enkele manier aan dat ze naar buiten moet of wil. Wij proberen het iedere keer weer en dan doet ze een plas en wij maar wachten op het serieuze werk maar dat blijft uit en doet ze dan onverwacht op een plaatsje in de kamer. Mooie ontlasting die pak je ook zo op met een wc papiertje, dus het is niet dramatisch.

Morgen komt onze (babysit) puppysit kennis maken voor als wij eens weg moeten en zij te lang alleen zou zijn. Het meisje heeft een eigen bedrijfje als huisdieren oppas en uitlaat service, heel goede referenties eens kijken of dat klikt met ons en met Elleke.

Buiten is het voor haar veel leuker dan binnen, al die luchtjes en lekker rollebollen in het gras is helemaal geweldig.

Wij zijn erg blij met haar, ondanks haar vlijmscherpe tandjes die ze graag overal inzet. lastig is dat om dat af te leren. Zo nu en dan een dolle 10 minuten wanneer ze helemaal uit haar dak gaat, onder de tafel, achter de verwarming, via een bliksembezoek aan de bench, weer onder de tafel door het zelfde rondje een aantal keer, ze is dan ook niet meer voor rede of iets lekkers vatbaar en laat zich niet afleiden, blaft en gromt dan tegen alles wat ze tegen komt ook al is het een onschuldige bal of een andere niets vermoedende knuffel! Het zal jullie niet onbekend voor komen maar voor mij is het nieuw.

Ze eet geweldig en is een en al oor als ik in de keuken met haar bakjes aan het rommelen ben. Na het weekend is het voor haar een hele overgang van dat lekkere vlees naar die droge korreltjes.

Kammen, borstelen en een schoonmaak beurt is een heel avontuur en dan wurmt ze als een pot palingen net zolang dat zij de regie heeft en niet wij. Tandenpoetsen gaat bij kleine kinderen veel gemakkeijker weet ik uit eigen ervaring.

Tot zover de goede berichten uit Friesland, geniet van het mooie lenteweer.

Jaap en Henriƫtte en een knuffel van Elleke

**************************************************Goedemorgen Jaap, Jet & Elleke,

Bedankt voor het uitgebreide berichtje en heerlijk om te lezen dat jullie zo dol op Elleke zijn!!

Het is idd heel goed dat pupjes veel ervaringen opdoen, en geweldig dat ze goed haar plaats bij Saar wist!

Het zindelijk maken is ook altijd een hele klus en het ene pupje pakt het sneller op dan het andere.

Toch als je heel consequent bent met het naar buiten gaan na het slapen (ook na een klein dutje) en eten, en enorm belonen (met een klein snoepje) als ze iets buiten heeft gedaan, dan komt het echt vanzelf. Soms duurt het 5 minuten, en soms weleens een half uur.....je kunt haar ook ff terug in de bench zetten als ze niets heeft gedaan en het dan 5 minuten erna weer proberen. De kans dat ze dan wel iets doet is groot, maar het cirkeltje moet ff doorbroken worden.

Super leuk dat jullie een fijne puppycurusus hebben gevonden en start er maar zo snel je kunt mee, want het is voor jullie en Elleke weer een hele nieuwe manier om met elkaar bezig te zijn, en ook hier krijg je erg veel tips.

Ja, die gekke 5 minuten horen er idd bij en een blokje om kan op dat tijdstip misschien ook een mooie afleiding zijn.

De poetsbeurt kunnen jullie het beste doen als Elleke moe wordt. Niet te lang, maar gewoon spelenderwijs .....het moet voor jullie en haar wel leuk blijven, maaaaaaaaaaaaar jullie zijn en blijven de baas en bepalen het begin en het eind. Nooit vergeten dat jullie een hele grote hond in een klein jasje in huis hebben.

Weer genoeg info en als er nog vragen zijn, altijd ff bellen!

Jullie ook een hele fijne lente-week toegewenst!
Knuffel voor Elleke terug en nogmaals bedankt voor het leuke bericht!

Dinsdagmorgengroetjes van Aliene & de snuitertjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten