maandag 3 december 2012

Groetjes van Foppe & co

 
Hallo Hans en Aliene,
 
Ik (Foppe) heb afgelopen zaterdag mijn eerste pupie les gehadhet was genieten en 'k heb mijn oogjes uitgekeken naar die andere honden.,
 
 
We hebben eerst binnen moeten oefenen of ik reageer op mijn naam ( tuurlijk deed ik dat) Dat ging dus goed.
 
Daarna mochten we naar buiten, kregen wij een bont kleedje mee, waar je op mocht zitten.
 
Toen mocht ik samen met mijn baasje loen en dat vond ik wel moelijk, maar werd vaak beloont...tja , daar doe je als teckel best veel voor! Het gras was nat, maar dat maakte mijn niets uit!
 
 
Volgende week mag ik weer, dan komen er nog meer puppies, kan ik ze mooi laten zien wat ik al heb geleerd.
 
Mijn baasjes waren zo onder de indruk dat ze vergeten zijn foto’s te maken, maar die komen de volgende keer!
 
Thuis gekomen hen ik een heerlijke poetsbeurt gekregen en ben lekker gaan slapen, wel vermoeiend.....de hondenschool!
 
Groetjes en een poot  van Foppe en Co
 
 
******************************
 
 
Hey lieve Foppe,
 
Wat ben je een kanjer, zeg! Geweldig, je eerste belevenissen van de hondenschool!
 
Wij zijn met Oma Catootje naar dezelfde hondenschool (Quiebus) geweest als waar jij nu naar toe gaat en weten dat je daar heel veel leert!
 
Destijds werden wij regelmatig geplaagd door de instructeur, want je komt wel met teckel......die het nut wel van alles in moet zien ;-)
 
Jouw Oma wilde liever niet met d'r gatje in 't natte gras en trouwens je halfzus Benthe ook niet, dussssssssss je bent wel erg stoer. Famke ligt zelfs in d'r korte damenspak op de natte grond bij de training en daar was Hans nog wel zo bang voor.
 
Heel goed dat de baasjes je gelijk hebben opgewarmd en gepoets en laten uitrusten, want je bent tenslotte nog maar een baby-hond!
 
Als de baasjes merken dat het wel erg fris voor je is, kunnen ze je het beste lekker al in een fleecedeken doen, op de terugweg. Je zit zo dicht met je buikje aan de grond, en die is op dit moment niet erg warm.
 
Ja, wij snappen dat soms de kiekjes er bij inschieten door alles. Voor ons des te leuker om weer naar uit te kijken.
 
Tot je volgende avontuur en super bedankt voor het leuke berichtje!
 
Een poot en knuff van ons allemaal...in 't bijzonder van je moedertje Lobke
 

3 opmerkingen:

 1. LEUK BERICHTJE OP FACEBOOK:

  Freule Vos:

  Al lezend, zie je je zelf weer staan, met je pup bij de 1e les, heerlijke tijd en idd een teckel moet wel het nut ergens van inzien...anders komt ie niet van z’n plek... een gevleugelde uitspraak van ons in die tijd was :” we wanhopen nog niet” en uiteindelijk na 10 lessen met diploma de deur uit, dus baasjes genieten van deze periode ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo is het,2 jaar met Bommel door weer en wind training gehad.Nog nooit zoveel kou geleden en toch vonden we het leuk.Ik mis het zelfs op zaterdagmorgen,dat was onze dag.Er blijft altijd wat van hangen,ik heb een sociale hond en daar ging het me om.Groetjes van Anne-Marie en Bommel van het Koningshoekje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frank En Anne Vostermans:

  Hele leuke tijd met je pupje naar de Hondenschool. Darius heeft heel vak het nut van de les niet ingezien. Fijne dag ook voor jullie.


  Judith Houben:

  Ah ja, onze Cooper-Coen van het Koningshoekje ligt nog steeds niet graag op een koude en natte ondergrond. Maar hij weet precies wat zit, af, hier, vast en zoek is....heel veel geduld en liefde en je hebt een teckie die perfect luistert....totdat hij iets op het spoor is natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen