maandag 29 oktober 2012

Ons laatste dagje met het complete F-nestje!Heladiladielo,

Ja, vandaag is het ons laatste dagje en nachtje samen met 't F-nestje.....dus dit wordt extra genieten en veel voorbereiden.

Zaterdag hebben alle 5 kleine snuitertjes een pipetje Strong Hold voor pupjes gekregen en hierdoor zijn ze weer ontwormt, en beschermt tegen vlooien, teken en oormijt. Ze hebben er gelukkig totaal geen last van gehad.

Zondag begon de dag voor mij al erg vroeg, want om kwart voor 8 kwamen Evelyn & Marianne al met hun snuiters om samen met mij naar 't Trefpunt in Gorssel te gaan. Wij hadden het bussie volgeladen en zo gingen wij in alle vroegte op pad met veel goede zin.  Na een goede reis kwamen om half 10 in Gorssel aan en was het in de hal al een drukte van belang. Marianne & ik moesten in hele grote groepen lopen met Famke & Healy en het valt in zo'n geval niet mee om zolang de aandacht van je teckel te houden.

Evelyn liep gelukkig met Syfra, Darius & Fatima in kleinere groepjes en dat is toch wel veel prettiger.

Tegen 11 uur waren Famke & ik aan de beurt en onze ronde heeft in totaal 1½ uur geduurd. Eerst moesten wij met z'n allen rondjes lopen en toen werd onze groep in 2-en gesplitst. Wij moesten met onze hond bij de ring wachten totdat je aan de beurt was, en dan duurt het wachten lang samen met je jonge hond en alle drukte om je heen.Wij werden gekeurd door Jos Roberts en hij liet de teckels minimaal 6 rondjes lopen, nam uitgebreid de tijd op tafel en daarna moest je weer rondjes lopen en werd het keurrapport geschreven.Gelukkig had Famke na al het wachten nog best zin en deed ze haar beste pootjes voor en op tafel ging het ook prima!

Famke kreeg een zeer goed en een mooi verslag en volgens de NTC normen mogen wij na 18 maanden een nestje met haar krijgen dus dit is al een pluim voor Famke waard, en "een kroon" op ons werk!

Wij hebben een geweldige dag gehad, met super veel lol en hebben deze afgesloten met een heerlijk stamppot-buffet bij Philippe Meijer thuis. Op de terugreis konden wij gezellig napraten over een geweldig leuke dag met een teckelrandje! 

De mooie gewichten van ons 5-tal!

De kleintjes en andere snuiters zijn deze dag enorm vertroeteld door Hans, Liza, Frank & Lili, en wat is het dan heerlijk om al die blijde snoetjes bij thuiskomst weer te zien!

Ik ga er voor vandaag mee stoppen en aan de slag en wens iedereen een super fijn dag en week toe!

Teckelgroetjes uit Tilburg van Aliene & co.

ps. vanwege de slechte belichting zijn er van de show geen goede kiekjes!1 opmerking:

 1. Een berichtje van Pierre & Helene:

  Hallo Aliene en Hans ,

  En alle snuiters van het koningshoekje,

  Al het wachten op de kleine snuiters wordt beloond

  Ze zijn goed gegroeid, verzorgd en geschoond

  Het opvoeden voor de nieuwe baasje komt nu om de hoek kijken

  En als ze het goed doen, mogen we pups en de baasjes over hun bol strijken

  Wij baasjes hebben veel geleerd van Hans en Aliene,

  Hoe we onze pups moeten bediene

  Met frisse doekjes worden we schoongemaakt ,

  En overtollige haartjes bij oog en oren is voor de baasjes ook een taak

  We gaan genieten van dit kleine gespuis

  Samen met de baasjes in hun nieuwe huis.

  Groetjes uit Goirle.

  BeantwoordenVerwijderen