dinsdag 18 september 2012

DE 3e VERWEEKDAG!!

 
 Hoera, hoera, de pupjes zijn alweer 3 weken.....wat vliegt de tijd!
 
Op deze feestdag kregen de kleintjes ontworming als ontbijt, en ze reageerden er prima op!
 
Om Fadiem jr hebben wij toch wel gelachen want hij kreeg het als eerste en hield de pasta gewoon in zijn bekkie, en deed er eigenlijk niets mee.
 
Toen ik hem als toetje bij zijn moedertje aan de tepel legde, ging hij gelijk drinken en slikte het natuurlijk automatisch door! De anderen pakten de pasta prima en dan hopla, naar hun moesje voor de rest van het ontbijt.
 
op de foto klikken voor groter beeld!
 
De gewichten zijn weer prachtig toegenomen! Fadiem & Foppe zijn al een kilo! Het zal vast niet lang duren voordat de anderen ook een kilo zullen zijn.
 
Vandaag voelde ik bij de kleinste van het nestje "Florien" al  dat de hoektandjes zijn doorgekomen! 
 
Wat ook opvallend is, dat alle kleintjes veel meer op geluiden gaan reageren  en als ik begin te praten, zie je sommige staartjes al kwispelen....zo schattig! 
 
 
 
Vanaf deze week begint de inprentingdfase! Deze periode is van 4e tot 7e week, maar start al bij de 3e week.
 
Aan het einde van deze fase zijn de zintuigen helemaal ontwikkeld en gaan de pups iets minder slapen. Ook kunnen ze dan hun lichaamstemperatuur op peil houden.
 
Verder gaat het sociale gedrag van de pupjes zich ontwikkelen, spelen, dingen van elkaar leren, kwispelen, enz. In de fase zijn pupjes enorm nieuwsgierig en leergierig. Het snuffelen, kauwen en vooral aanraken is erg belangrijk en natuurlijk zeker het contact met mensen.
Vandaar dat wij vanaf deze periode de pupjes steeds meer oppakken,  gaan borstelen, en nageltjes knippen enz.
 
Rond de 4 weken gaat ook het afspenen beginnen, en gaan de kleintjes ook goed op hun moedertje letten.
 
Het nestje zal opmerken dat Lobke naar ons (mensen)  gehoorzaamd en dit gedrag zullen ze automatisch imiteren.
 
Voor mij zal het steeds drukker worden, want de verzorging  spelen, knuffelen, eten geven en het verschonen zal nu steeds door mij worden overgenomen. Het moedertje kan in deze fase weer een beetje bijkomen. Na 7 weken gaat Lobke de kleintjes nog heel veel leren en met ze stoeien, spelen, maar ook corrigeren bij fout gedrag!
 
Kortom weer een heel nieuw belangrijk hoofdstuk in de ontwikkeling van het F-nestje, waarin wij ons uiterste best doen, zodat deze kanjers een prachtige start krijgen!
 
Fijne dag en tot een volgend berichtje!
 
Feestgroetjes "van 't Koningshoekje"
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten