dinsdag 25 september 2012

Dag 28-29 van 't F-nestje!


Tada, tada,
Dit zijn onze kleine kanjers op hun teckelfeestdag!


De pupjes krijgen al echte teckelsnuitjes.
Fadiem heeft de echte teckelblik al ;-), Foppe kijkt lekker ondeugend de wereld in, Fenna kijkt zo zoetjes, Flip kijkt zo goedzakkig, en Florien kijkt lekker kittig!

En wat vinden de kleintjes het geweldig in de ren en smaakt het vlees naar meer!

Natuurlijk slapen de kleinste snuitertjes nog ontzettend veel, maar doordat het toch al echte acrobaatjes waren, zitten ze al een week eerder in de ren als bv het D-nestje, die toch ook van Lobke & Fadiem waren. Zo zie je maar weer, er is geen nestje gelijk!

Zondag aan het eind van de middag kreeg het F-nestje, het eerste vleeshapje.


Fadiem vond het maar raar en toen hij een klein stukje in zijn mond kreeg, liet hij het net als de ontwormingspasta gewoon in zijn mond, toch proefde het schijnbaar lekker en kreeg hij de smaak te pakken.


Foppe bedacht zich geen moment en had alles zo op en lustte nog wel veeeeeeel meer!


Fenna vond het gelijk ook helemaal lekker en piepte gewoon toen het op was.


Flip was eerst een beetje bedenkelijk aan het kijken, maar toen hij de smaak te pakken had, was alles zo op.


 Florientje vond het super lekker en alles verdween als sneeuw voor de zon!

Zoals jullie zien krijgen de pupjes krijgen het vlees nog van een klein bordje, en één voor één aangeboden, zodat ik zeker weet dat iedereen voldoende heeft gegeten.

Yes, yes, alle pupjes hebben in 4 weken de mijlpaal van 1 kg of meer bereikt!

Kortom de kleintjes doen het fantastisch en de ontwikkeling gaat als een speer!

De nageltjes zijn afgelopen vrijdag geknipt en dit lieten alle kleintjes prima toe. Elke dag worden ze gepoetst met een babydoekje en ik ga ze nu ook aan de borstel wennen.

De pupjes reageren al enorm op stemmen en geluiden. De radio, de stofzuiger, de afzuigkap, de telefoon, de bel......niets is ze vreemd. Knuffelen vinden ze ook enorm fijn, en elke avond is het knuffeltime en vallen ze gewoon bij 1 van ons in slaap. Echt super lief!


Ze vinden elkaar wel hele leuke speelobjectjes, en pakken elkaar van hartelust in staarten, poten en oren...een geweldig schouwspel. Na zo'n momentje van spelen vallen als een stapeltje boven op elkaar in slaap. Geweldig!

Pupjes van vier weken zijn zo leuk om te zien en om mee te spelen! Ze staan steeds steviger op hun pootjes, gaan op onderzoek uit, likken de baasjes, grommen en keffen ( en wij hebben idd de 1e blafjes al gehoord), doen pogingen om te spelen, etc. Maar het is en blijft een pup, die nog heel veel slaap nodig heeft.


Vanaf deze week ga ik ook beginnen me de zindelijkheidstraining. Zodra de pupjes wakker worden zet ik ze op het krantje, zodat ze weten dat ze daar hun plasje en hoopje horen te doen.

De kleintjes hebben al veel tandjes in hun bekkies en die laten ze ook graag aan je voelen als ze op de hand zijn.


Ondanks dat de pupjes nu 1x per dag vlees krijgen en dit langzaam wordt uitgebouwd....moeten wij het lieve moedertje Lobke nog steeds extra goed te eten geven en verzorgen, want het meeste eten krijgen de kleintjes toch nog steeds van haar!

Ze krijgt 6 á 7 maaltijden per dag, en als extra's met regelmaat een eitje, geitenmelk, wat gekookte rijst, druivensuiker in het haar water enz. Lobke ziet er gelukkig erg goed uit en vraagt ook zelf om eten als ze het tijd vind ;-) soms wel iets te vaak hahaha!

Tot zover weer het uitgebreide wekelijkse nieuws. Nog een fijne dinsdag en tot een volgend berichtje!

Teckelgroetjes van Aliene & de snuitertjesssssssssGeen opmerkingen:

Een reactie posten