dinsdag 28 september 2010

Een gezellig en interessant bezoekje !!


Tuesday met haar kleintjes!

Hoi, hoi,

Op zaterdagmorgen zit er bij Benthe in het klasje een fauve-kleurige Briard, Chique. Haar baasje Jacky fokt al 25 jaar Briards en Ierse Wolfshonden.

Hans zijn 1e hond was een Briard, en ze heette Hobie. Een schat van een beest, die ik op 8 jarige leeftijd leerde kennen en vanaf het moment dat ik haar ontmoete, op slag verliefd op mij werd, net als haar baasje trouwens hahaha.
Zij is 14 jaar geworden, en het zwak voor dit ras blijft natuurlijk...


Jacky is het moedertje aan het meehelpen met voeden...

Op dit moment hebben ze bij Jacky's kennel, een nestje van 9 jonge Briard-puppy's en wij werden uitgenodigt om een kijkje te komen nemen. Ja, dat is natuurlijk zo verleidelijk en zo gingen wij gezellig zondagmiddag op weg naar Dongen, waar Kennel: "Je n'ai rien oublié" gevestigd is.

Joachim (de vriend van Jacky) deed voor ons de deur open, en wij konden doorlopen naar achteren, waar Jacky en veel aanstaande baasjes waren.
Ineens stonden wij oog in oog met Charley (een 100 kilo weegende Ierse Wolfshond reu), en dit was toch wel even een verschil met teckels, zeg! Het leek wel bijna een pony qua grootte, indrukwekkend, maar hij was gelijk zo lief!


Joachim aan het ravotten met de honden

Achter gekomen waren er allemaal aanstaande baasjes, Jacky en er nog 2 Ierse Wolfshonden Camelot & Ayleen, Chique & moeder Briard Tuesday en haar 9 kanjertjes. Wat een prachtig gezicht om dit zo allemaal te aanschouwen!!


Aliene met één van de pupjes


en óók ik, kon heerlijk mijn hart weer ophalen met die kleintjessss

Een Briard pup weegt bij de geboorte tussen de 300 en 400 gram, en teckelpup gemiddeld tussen de 250 en 350 gram, zoveel verschil zit daar dus niet tussen, maar wel als ze met 8 weken naar de baasjes (grotere rassen vliegen met 8 weken uit), want dan wegen ze wel 6 á 7 kilo en dat terwijl een teckelpup rond 9 weken, 3 kilo weegt (de helft dus). De groei bij grotere rassen gaat dus vele, vele malen sneller! Wij vinden het bij een teckel al zo snel gaan....

Jacky & Joachim hebben een heerlijk ruimte achter hun huis met een geweldige tuin, en een aangrenzend bos. De honden hebben heerlijk de ruimte, en wat een gezellig, lief stel honden bij elkaar.


Is dit geen prachtig plaatje??

De Briards zoals wij ze kennen als geen ander, en de Ierse Wolfshonden zo ontzettend lief, en zorgzaam. Ze kwamen steeds tegen je aanstaan met hun lijf om te kroelen, en het waren echte knuffelhennen.

Verder was het natuurlijk ook bijzonder om de nieuwe aanstaande baasje te spreken, en te luisteren naar hun enthousiaste verhalen over de komst van hun pupje.... Ja, wij kennen dat natuurlijk zo goed, als onze eigen nieuwe baasjes komen! Heel leuk om hier even getuigen van te zijn, zo aan de zij-lijn!


Ooooooo, dat bot kunnen wij ook wel aan, hoor!

Na een hele leuke middag en veel van de kleine & grote honden te hebben genoten, ginen wij na afscheid te hebben genomen, naar onze eigen 4 TOPPERTJES toe!! Want het jack/teckelras heeft ons hart gestolen, wat niet wegneemt dat er veel geweldige rassen zijn!

Jacky & Joachim bedankt, voor deze leuke ervaring!!

Groetjes Aliene,& de snuitertjes

p.s. met dank aan de leuke kiekjes van John, die volgende week samen met zijn vrouw hun Briard pupje op gaan halen.


John is nu al dol op die kleintjes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten