vrijdag 15 februari 2013

Vandaag is het zover!

 
Hallo teckelvrienden,
 
Vol trots kunnen wij op het blog zetten, dat het eerste avontuur van Quibus & Cobus aan zee, vanaf vandaag te koop is!
 
Vanmorgen heb ik natuurlijk gelijk het boek besteld via
 
 
en zal 't binnen een paar dagen op onze deurmat vallen!
Ik kan niet wachten om het boek in te kijken en te lezen.
 
Deze leuke teckel-avonturenbundel kan ook via de schrijfster Annemiek zelf besteld worden en natuurlijk zal ze het signeren. 
Het mailadres is: annemiekkrebbers@hotmail.com
 
Cobus "van 't Koningshoekje" (1 van de BT-ers en een hoofdrolspeler) is een snuitertje die bij ons is geboren, uit ons allereerste nestje van Catootje & Janneman.
 

 
Annemiek (de schrijfster) en haar vriendin Helma (baasje van Gabber) kwamen wekelijks bij het nestje kijken en wat een feestje was deze hele periode.
 
Wij hebben in al die jaren een heel warm contact gehouden, en als er een nestje is, dan komen ze het altijd graag bewonderen...dit verveelt nooit! Ik weet als geen ander hoe leuk het is om over 't originele ras snuitertjes te schrijven, dus snap Annemiek's nieuwe passie heel goed.
 
 
 
Voor wie is dit leuke boek een hebbeding?? Voor iedereen die dol op teckels is, en kids die dol op dierenverhalen zijn! Volgens mij is er geen ras wat zoveel originaliteit, intelligentie en humor bezit!
 
Een teckelfijn weekend en groetjes van Aliene & co.
 

 
 
De samenvatting van het boek!
 
Wat zijn ze leuk ....de twee avontuurlijke, ruwharige teckels Quibus en Cobus!
 
Ze zijn elkaars allerbeste vrienden door dik en dun. De verstandige Quibus probeert de enthousiaste, ondeugende Cobus goed in de gaten te houden.
 
Maar als ze met hun baasjes Beer en Schat een weekend mee naar zee mogen, loopt het toch allemaal een beetje uit de hand.
 
Een heerlijk boek voor kinderen die van dieren houden!
 
 
 
Over de schrijfster, Annemiek Krebbers:
 
Na mijn afscheid als leerkracht van de basisschool begon voor mij als 60-jarige een onverwachte nieuwe levensfase.
 
Ineens had ik veel tijd voor hobby’s als lezen, schrijven, sporten, reizen, wandelen met mijn twee teckels en natuurlijk de kleinkinderen.
 
Voor hen schreef ik een paar boekjes en gestimuleerd door hun enthousiasme maakte ik een nieuwe start als schrijfster."
 
 
Oepsie, wat loopt daar tussen de koeienpoten door??
 
Een stukje uit het boek:
 
Bij de strandtent aangekomen, moesten de honden aan de lijn en ontdekte Beer dat er onderaan de trap van het duin een EHBO-post was.
 
Een jongen in een wit pak kwam al naar buiten gelopen en informeerde wat er aan de hand was. "Mijn hond heeft me per ongeluk gebeten", antwoordde Schat snikkend. "Hij wilde zijn stok pakken en mijn duim zat ertussen." 


 De jongen nam Schat mee naar binnen, en Quibus en Cobus werden door Beer vastgebonden aan een paal. Quibus kon net naar binnen kijken. Hij zag dat zijn baasjes in een soort houten kamertje stonden met een smal, wit bed en een paar stoelen. Op de grond lag weer zo veel zand.
 
Hier hadden ze dus ook geen stofzuiger. Er hingen twee witte koffertjes aan de muur met een rood kruis erop en de letters EHBO. Wat zou dat betekenen?
Misschien wel ‘Eerst Honden Brokken Opeten’?
 
Quibus wist natuurlijk niet dat het Eerst Hulp Bij Ongelukken betekent. Schat moest gaan zitten en de jongen in het witte pak bekeek haar duim.
 
"Dat ziet er niet mooi uit mevrouw", zei hij. "Ik zal uw duim verbinden, maar u moet wel even langs een dokter." Schat en Beer zeiden niet veel terug en even later kwamen ze weer naar buiten, Schat met een groot, wit verband om haar duim.
 
Quibus voelde zich niet prettig. Al zijn vrolijkheid was verdwenen. Hier was iets heel vervelends gebeurd en het had ook nog met hem te maken. Hij wilde de stok pakken en de duim van zijn liefste baasje had ertussen gezeten. Dat had hij echt niet gezien…
 
Wie zwemt daar nou tussen de eendjes?
 
Twijfel niet.....en bestel dit teckel-leuke boek voor je teckelverzameling, (klein)kind, neefje/nichtje, vriendje/vriendinnetje, of buurmeisje/-jongen!


1 opmerking:

 1. Frank En Anne Vostermans:
  Leuk om een bekende BT-ers in de familie te hebben. Is Cobus mijn ome ??? Mijn vrouwtje wil het boekje ook graag hebben. Ik ven heel tots op Cobus. Fijn weekeind voor jullie allemaal. Knuffel voor mijn mama Lobke, oma Catootje, Benthe en Famke.

  Teckelgroetjes van jullie Darius.

  ***********************


  Freule Vos:
  Geweldig geschreven, schrijf jij deel 2???

  ***********************

  Jolanda Van Der Bles Blankennagel:
  Wauw, super leuk. Hier kun je zeker trots op zijn! Prettig weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen