maandag 11 februari 2013

Een gezellige schrijfpoot van Dirkje

 
Hoi, hoi, Aliene en snuitertjes,
 Eindelijk weer eens een berichtje van mij, Dirkje!
 
Ja,ja de computer bij ons thuis was hartstikke kapot en moest er dus een andere komen, nou dat duurde mij veeeel te lang! Ik wilde er nog een telefoontje aan wagen maar bedacht me ineens dat ik de zachte G verleerd ben, en ik nu dus als een boertje van buuten praat, en dat jullie dat dan weer niet verstaan, dus dan maar wachten op dat lijzige gedoe van mijn baasjes, nou het is dus eindelijk zover!!
 


Met mij gaat het uitstekend, ik word hier goed verzorgd en vermaak me hier best! Ik wandel veel in de bossen.'s morgens gaan mijn baasjes 1,5 uur met mij op pad en struinen we wat af in de bossen, dan kom ik mijn vriendinnen en vrienden(!!) tegen, nou dan hebben we een lol, want ik weet van mezelf dat ik erg geliefd ben bij m'n soortgenoten. Ik ben ze dan ook altijd te slim af met rennen. Ik zet me een spurt in en laat ze dan achter me aan lopen, nou geloof me, ik laat me nooit kennen( ik loop ze er allemaal uit), stop plotseling en laat ze dan allemaal doorrennen en roep dan 'gefopt" !! Nou dan balen ze! De sneeuw vind ik ook heerlijk, lekker kletsnat, daar hou ik van.
 
Afgelopen week stond m'n vrouwt onder de douche en de baas zette mij erbij en zeepte mij ook helemaal in,nou ik zeg jullie, ik vond het me toch een partijtje heerlijk!! Daarna liet ik me dan ook lekker verwennen in een dikke handdoek. je moet goed zijn voor jezelf, toch?


Een poosje geleden lag m'n vrouwtje een weekje in het ziekenhuis , ik voelde me echt wel een beetje in de steek gelaten en was ook beledigd, dus bedacht ik een trucje! Als de baas 's mogens naar beneden kwam lag er een dikke drollerd voor hem klaar, dus kon hij meteen aan de slag! De dag dat m'n vrouwtje thuis kwam ben ik er meteen mee opgehouden en was ik weer een keurige hond! Ja, je moet af en toe wat!! M'n vrouwtje zegt altijd tegen iedereen dat ze geen hond heeft maar een TECKEL, dat is een heel verschil zegt ze.


Gaan jullie dit weekend nog carnaval vieren? Ik zou dan wel even om een hoekje willen kijken bij jullie want ik ben gek op feestjes, sta dan altijd vooraan en weet dan wat ik zeggen moet: ALAAF !( dat ben ik echt niet vergeten).


Hoe is het bij jullie eigenlijk? Ik lees altijd jullie blogs en word daar altijd weer warm van, dan denk ik weer aan vroeger toen ik nog door m'n moeder Lobke en jullie vertroeteld werd, dat vergeet ik echt niet hoor! Geef Lobke een hele dikke smakkert van me, wil je dat doen Aliene? (ook 1 voor Hans ), en doe de groeten aan de andere snuitertjes!


Nu ben ik echt moe en ga gauw in de slaapstand, wie weet zien we elkaar weer eens!

Doei, jullie Dirkje!
 
p.s. de hartelijke groeten van m'n baasjes en wensen jullie allemaal een gezellig weekend!!
 
 
******************************************
 
 
 
Héeeeeeeeeee lieve Dirkje & haar baasjes,
 
Wat heerlijk om na zo'n lange tijd een schrijfpoot van je te krijgen...super! Tja, van die baasjes snap je af en toe helemaal niets, maaaaaaaaar je kunt tenminste weer tikken op de pc :-) Als je had gebeld, had ik je trouwens best goed kunnen verstaan, want de hondentaal is niet met een zachte G, dussssss als het je te lang duurt, gewoon de foon pakken, hoor!
 
Je had nu enorm veel te vertellen en wij schrokken een beetje van het bericht dat Saskia in 't ziekenhuis heeft gelegen.....dat jij ook van de wap wap was, dat snap ik heel goed! Het drollen verhaal bezorgde Aliene wel een enorme grijns op d'r gezicht!
 
Ja, en die soortgenoten heb jij toch wel erg goed te pakken, keer op keer! Ik denk dat je dit van mij hebt geerfd...want 'k hou ook van zulke grapjes, als wij in de duinen zijn.
 
De sneeuw is geweldig geweest dit jaar, en ook wij hebben er enorm van genoten! Hier ligt nu ff niets meer.
 
Verder gaat alles hier heel goed! Ik ben weer helemaal de oude Lobke na het uitvliegen van 't F-nestje! Eigenlijk al wel heel snel weer, en wij wachten nu op Benthe die er wel erg lang over doet, voordat ze haar baby-kamertje in haar buik klaar heeft. Geduld is een schone zaak, zegt Aliene dan en haast je maar niet teveel, hoor Benthe! Nou, voor haar mag het allang weer, maar de natuur kan je niet dwingen!
 
Met Catootje en Famke gaat het ook heel goed! Die 2 wildkleurtjes zijn goed aan elkaar gewaagd en hebben soms ook dezelfde streken, hoor! Maar wij hebben het heerlijk met z'n 4tjes!
 
Carnaval vieren, dat doen Aliene & Hans niet....ze zijn ook import Brabo's en geven er niets om! Dus voor ons geen teckel-polonaise, wij maken regelmatig met z'n 4tjes een treintje en ritselen dan op elkaar....is dat wat ze er mee bedoelen??  hahaha!
 
Nou, lieve dochter tot een volgend berichtje! Mijn schrijfpoot is nu ook een beetje moe en heel veel groetjes terug daro!
 
Knuffies, lebbers & pootjes van je moedertje Lobke & co
 
 
 


 

2 opmerkingen:

 1. Freule Vos:
  Wat een fantastisch bericht, het is net een vervolgserie de verhalen en foto’s op het blog, zo gezellig, Freultje en mamsie genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frank En Anne Vostermans:
  Hey lieve Aliene.
  Mijn vrouwtje heeft me net het leuke bericht van Dirkje voorgelezen. Waf woef waf ... we hebben hier weer om Dirkje moeten lachen. Mijn zusje is toch geweldig. We zien het zo voor ons hoe ze de sprint in het bos neemt. Waf waf waf... en dan in de remmen gaat... kan ik ook!!!
  Dat Saskia in het ziekenhuis was, hier schrokken we van en dat Dirkje wat van de wap wap was, ja dat kunnen we ons goed voorstellen.
  We hopen dat het nu weer beter met Saskia gaat.
  Groetjes aan mijn zusje Dirkje en haar baasjes.
  Knuffel Darius.
  PS: natuurlijk ook van Frank & Anne.

  BeantwoordenVerwijderen