dinsdag 27 december 2011

"The Christmas-story"Once upon a time ...... "Of the Kingscorner"

Ja, sommige dingen lijken net een sprookje, en hoe leuk kan het toch zijn als je 6e nestje met pupjes op 1e kerstdag wordt geboren?? Kerst 2011 zullen wij niet snel meer vergeten!

Zoals jullie al in de update's hebben kunnen lezen waren Benthe en ik 's avonds in het voren gaan slapen, want het kon misschien wel een lange nacht worden.

Toen ik rond 22.15 uur weer beneden kwam werd Benthe heel onrustig en dat terwijl ze nog ff daarvoor boven heerlijk had geslapen.

Na een belletje met Evelyn, leek het wel echt serieus te worden.....toch kerstpupjes! Evelyn kwam naar ons toe, om te assisteren en dit geeft mij een heel fijn gevoel als back-up!Om 22.50 kwamen de eerste persweeën...En om 23.07 uur kwam Elvira al ter wereld ( Evelyn was er toen nog niet) en Benthe deed het zo goed als zelf. Prachtig!

Haar moederinstinct kwam naar boven en ze likte flink aan de pup en het kleintje deed het gelijk prima en nadat Hans haar van der navelstreng had ontdaan, konden wij haar droog wrijven en lekker bij het moedertje aan leggen.

Elvira's geboorte-gewicht was 310 gram en ze was een heel donker pupje!Inmiddels was Evelyn gearriveerd en ging de bevalling gestaag verder.

Om 23.50 uur kwam Eva (natuurlijk naar Evelyn vernoemt) en ook dit keer deed Benthe het ook ontzettend goed.Eva's geboorte-gewicht was ook 310 gram en ze was een wildkleurig meisje!

Om 00.10 uur (heel snel weer) kwam Elleke ook weer heel gemakkelijk en zij was iets kleiner, maar ook weer zo donker als Elvira. Haar geboortegewicht was 260 gram en ook dit kanjertje deed het gelijk goed.Natuurlijk zag je dat het een flinke inspanning voor Benthe was en dat ze er wel vermoeid van was.

Doordat Eva & Elleke zo vlot geboren zijn en Benthe de pupje zonder echte sterkte weeën uitperste....lukte het niet om van deze geboortes kiekjes te schietenJeetje, 3 teefjes geboren in een uur en een kwartier....dat ging wel heel snel!Het moedertje was lekker druk in de weer met haar kleintjes en tussendoor relaxte ze en wij genoten met zijn 3tjes van de wondertjes, want het blijft zo bijzonder!

Om 02.07 uur werd na een flinke pauze Emma geboren, ook dit kleintje deed het prima en dronk gelijk nadat ze was droog gewreven en lekker door haar moedertje werd gelikt. Deze knapperd woog 250 gram en was wildkleurig!Toen Emma werd geboren dacht Evelyn aan de zijkant nog een pup te zien, dus zou het dan toch een vijfling worden?

Je kon nu toch merken dat Benthe ook vermoeid begon te raken, maar wel enorm van haar pupjes-trots genoot.

Tussendoor deed ze ook kleine dutjes en zaten Evelyn en ik te wachten....zou er nog een pupje komen of niet??

Hans was intussen al een uurtje op de bank in slaap gevallen, en sliep lekker door ons gekwebbel en bebbel heen.

Nadat het moedertje buiten een plasje had gedaan, kwam daar om 03.20 uur Elmo ter wereld en was onze vijfling compleet!
Na onze adonis ;-) te hebben gedroogd en kon ook hij lekker bij zijn moedertje aan de tepels gelegd worden.Wat leuk dat er na 4 dametjes, toch nog een reutje kwam, en het moedertje lekker kon gaan uitrusten.

Elmo zijn geboorte-gewicht was 300 gram en het is wildkleurig menneke.Wat heeft Benthe het ontzettend goed gedaan en wat mogen wij dankbaar zijn dat alles zo goed is verlopen! Evelyn (het baasje van papa Fadiem) van onze kant een enorme knuffel, je bent een rots in de branding en ontzettend bedankt!

To be continues :-)

Bevallingsgroetjes van Aliene, Hans, & alle snuitertjessssss

Prachtige kroontjes op ons werk!
Bye, bye, zwaai, zwaai...
1 opmerking:

 1. Heerlijk verhaal om te lezen !
  Wat is het snel gegaan allemaal
  En nu 5 heerlijke pupjes erbij, wat zullen jullie
  genieten .
  Lieve groet Anka

  BeantwoordenVerwijderen