zondag 20 februari 2011

Benthe & Hans weer gestart!



Jaaaaaa, na een kleine winterstop is het weer zo ver, en gaan mijn kanjers Hans & Benthe op V.E.G.(Vervolgde Elementaire Gehoorzaamheids)cursus.

De eerste les kregen ze vooral veel instructies, maar moesten natuurlijk ook gelijk aan de slag.

Benthe stond haar mannetje wel, want toen er naar haar zin een hond te lang naar d'r keek, liet ze goed merken dat ze daar niet van gediend was.

Nog geen 5 minuten later, begon haar andere buurman haar te vervelen, waarop ze haar tanden liet zien.

De oefening "volg met zit", deed ze prima, ondanks dat ze dit niet meer had geoefend. Daarna "volg met af", en aansluitend "blijf". Alles deed ze toppie!

Ze moest daarna blijven "liggen", en moest Hans 2 stappen voor haar gaan staan. Dit moesten ze 2 minuten volhouden, vervolgens moest Hans met een grote boog om Benthe heen lopen, en weer naast haar gaan staan. Benthe moest nog steeds blijven liggen, en mocht pas "zitten" na het commando van Hans. Alles ging prima!

Vervolgens hebben ze een begin gemaakt met de aller moeilijkste oefening van deze cursus. Deze oefening bestaat uit 36 stappen, waarvan ze nu de eerste 3 geleerd hebben. Er was met pionnen een vierkant vak gecreƫerd, waarin Benthe moest gaan liggen. Ze kreeg het commando "plaats", dit betekende dat ze moest blijven liggen. Hans verliet vervolgens het vak, en liep een paar meter weg. Op het commando "kom voor" moest Benthe recht voor Hans komen zitten, en hierna moest aan "de voet". De oefening ging heel erg goed!

Deze keer heeft Hans zich voorgenomen, meer te gaan oefenen thuis, want hij is er van overtuigd dat dit bij deze cursus echt noodzakelijk is! We keep an eye!!

Wordt vervolgt en nog een fijne dag!

Teckegroetjes van 't Koningshoekje

2 opmerkingen:

  1. Geweldig Hans,dat je deze cursus met Benthe doet,het is best wel pittig.
    Ik was dit ook van plan met Bommel, maar er was geen belangstelling genoeg voor VEG.Doe nu de EG nog een keer met hem,het belangrijkste vind ik het samen bezig zijn,en dat doen we, de hele zaterdag is voor hem,nu ik er over nadenk,is eigenlijk de hele week voor Bommel.Maar het is ook een scheet van een hond,alleen de oren zien er niet uit,teveel haar zou Aliene zeggen,maar het plukken lukt me gewoon niet.
    Groetjes van Anne-Marie en Bommel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Lobke,
    je bent een kanjer hoor!!(en Hans natuurlijk ook,ha,ha)
    Wat betreft die opdringerige snuiters heb je groots gelijk hoor als je daar geen zin in hebt.
    Dikke knuf van Helma,Hessel en Gabber

    BeantwoordenVerwijderen