dinsdag 1 november 2011

Groetjes van Darius & co.Hallo lieve mama Lobke.

Hoe gaat het met jou, Oma Catootje, Tante Benthe en Ome Sjors?

Ik heb jullie goed nieuws te vertellen.

Afgelopen zaterdag heb ik bij de "Hondenschool Canida" in Venlo mijn 1e Certificaat behaald. In de bijlage heb ik jou foto`s bijgedaan, was helemaal niet zo makkelijk voor mammie om deze te maken want ik ben af en toe toch zo ondeugend. Mammie wilde het certificaat mooi voor me leggen maar ik heb het gepakt en ben ermee vandoor gegaan, ha ha ha.......... wat leuk...... mammie vond dit helemaal niet leuk. Nou, ja ze moet zich niet zo aanstellen, heb er alleen een klein stukje uitgebeten. Toen ben ik op de bank heel braaf blijven zitten, zodat ze toch nog wat foto`s kon maken.

Hélène bij Canida heeft er afgelopen zaterdag een behendigheidsparcours opgesteld omdat ze de puppycursus op een hele leuke manier wilde afsluiten. Eerst mochten we het parcours verkennen en toen deden we een serieuze wedstrijd. Als derde ging ik met mammie op het startpunt staan. Mammie had heel veel stukjes Rodi worst in haar hand, die ik ontzettend lekker vind en toen liep mammie mij met de worst lokkend over dehordes, als een raket ben ik door de tunnel gerent, slalom door een groep stafjes entoen nog door een ring gesprongen. Trouwens de hordes waren op een hoogte van 5 cmen de ring ook, zeg het maar direct tegen jou vrouwtje Aliene want anders maakt ze zich zorgen, dat ik te hoog ben gesprongen. Nou het liep als gesmeerd, ik dacht nog was dat alles........ maar had je mijn mammie moeten zien, ze was buiten adem en wat heeft ze gelachen en tegen de andere deelnemers gezegd, zo dat gaan we winnen.

Het was er die ochtend sowieso heel erg gezellig en er werd veel gelachen. Bij de tweede doorgang ging het iets minder goed omdat er iets lekkers heb geroken bij de eerst horde. Dit vond mijn mammie minder leuk en ze lokte me maar gauw weer met een stukje worst en ik ging weer als een speer over het parcours heen, we hebben wel door mijn gesnuffel veel seconden tijd verloren, maar ja kan niets geven ik vond het leuk.

Toen wel allemaal het parcours twee keer hebben gedaan toen kwam de prijsuitreiking. Bij de eerste doorgang heb ik, de kleine puppy teckel van `t Koningshoekje gewonnen en bij de tweede doorgang ben ik tweede geworden.

Zo, en wat vinden jullie daar nou van? Is dat goed of is dat goed?

Ook mocht ik een prijs uitzoeken. Hélène kwam met een grote doos vol met honden speelgoed aan en ik koos een akelige spin.Jammer genoeg was onze laatste cursusdag voorbij en we kregen nog allemaal een certificaat van Hélène. De vervolgcursus gaan we 3. December starten. Ben wel heel erg benieuwd of ik dan ook zo een leuke Instructeur als Hélène krijg.

Zo, dit was weer het laatste nieuws van mij uit Tegelen. Zoals je op de foto`s kunt zien gaat het met mij heel erg goed.

Laat het jullie in Tilburg allemaal goed gaan.
Doe de teckelgroeten aan jou baasjes Aliene & Hans.

Heel veel knuffels van je kleine teckelkind
Darius.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen