dinsdag 15 mei 2012

Leuk boek!


Hoi, hoi,

Wij vinden het programma van Cesar Millan (the dogwhisperer) heel interessant en leerzaam.

Nu gaan de uitzendingen natuurlijk altijd over honden met problemen. Als mensen een goed gesocialiseerde pup kopen, dan is zo'n aanpak vaak helemaal niet van toepassing.

Toch merken wij wel dat veel mensen vaak te licht denken over de opvoeding van een pup. Vaak is het al jaren geleden dat ze een pupje in hun gezin hebben gehad en zijn ze al zoveel dingen weer vergeten....wat ook logisch is!

Wel is het natuurlijk erg belangrijk als een pupje bij zijn nieuwe baasjes komt, om de socialisatie een goed vervolg te geven en dagelijks consequent met het nieuwe huisgenootje bezig te zijn.

Afgelopen zondag zaten Hans en ik lekker bankzaken te doen met onze snuitertjes om ons heen en hield Cesar Millan ons gezelschap met zijn leuke programma. Ik zag toen dat er ook een boek was uitgekomen, welke speciaal gericht is op pupjes": "Cesars aanpak voor puppy's" Dit heeft natuurlijk helemaal mijn interesse!

Na de uitzending ben ik gelijk achter mijn pctje gekropen en heb dit boek besteld. Vandaag werd het al thuis bezorgt en ga ik dit leuke leesvoer de aankomende weken tot mij nemen, en zal waarschijnlijk ook weleens interessante dingen met jullie op het weblog delen.

De afgelopen 10 jaar hebben wij om de 2 jaar een pupje in ons gezin gekregen en natuurlijk vanaf 2007 hebben wij ook nog eens 6 prachtige nestje in ons midden gehad (waar blijft de tijd...) Wat een ervaringen hebben wij opgedaan, veel geleerd en nieuwe mensen leren kennen.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk en soms ook moeilijk het is om een pup goed op te voeden. Ik voel mij dan ook altijd verantwoordelijk om nieuwe baasjes zoveel mogelijk informatie te geven en ook als de pupjes uitvliegen met raad klaar te staan.

Leuke trainingen, het uitwisselen van ervaringen met bevriende fokkers en de informatie die je van baasjes krijgt helpen je daar enorm bij.

Van tijd tot tijd een nestje hebben van je eigen lieve snuitertjes is een geweldige hobby, die ook veel verantwoording van je vraagt! Vandaar dat het boek van Cesar mij enorm aansprak....wordt vervolgt!

Iedereen nog een hele fijne dag en jullie snappen wel wat ik vanavond ga doen ;-)

Teckelgroetjes van Aliene & de snuitertjesssss2 opmerkingen:

  1. Hulde! Er is hoop! Voor Bob, bedoel ik. Mijn nieuwe vriend. H. Vrouwtje (H. staat voor Het, red.) heeft nu ook dit boek besteld. Dank zij u. Nu hoef ik hem niet alles te leren. H. Vrouwtje heeft nog een krappe twee weken, dus....... Nu, ik erover nadenk...., ik ben zonder dit boek opgegroeid en dat is m.i. prima uitgepakt. Volgens Duh, is dat puur mazzel.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha Bram komt echt goed met Bob, maaaaaaaaaaaaaar het H. Vrouwtje zal vast heel veel leesplezier aan het boek beleven, en tja.....wie weet moet jij ook nog ineens allerlei kunstjes doen ;-) Mazzel was dus ook een toffe naam voor je geweest hihi! Houdoetjesssss en een poot van de snuiters hiero

      Verwijderen