zondag 13 mei 2012

Groetjes van Famke & co.


Waf, woef, blaf,
Daar is dan eindelijk weer een berichtje van Famke & co.

De afgelopen 2 weken zijn voorbij gevlogen en het werd tijd dat ik samen met mijn vrouwtje de avonturen op het blog ging zetten, maar soms ontbreekt gewoon de tijd eventjes..... maar waar moet je dan toch met je verhaal beginnen, als je zoveel hebt beleefd.


Inmiddels zijn ik & mijn broer en zusjes morgen alweer 20 weken. Vandaag kon ik als enige dochter, bij Benthe's 1e moedertjesdag zijn. Van Benthe jr. kreeg Benthe een super lief WhatsApp berichtje en ik heb mama Benthe extra veel geknuffeld voor de anderen.


Mijn Oma Lobke kreeg van haar dochter Dirkje deze lieve kaart! Zo lieffffffffIk ben al 8 zaterdagen op puppy-cursus geweest en het gaat hartstikke goed. Jajaja, en dat voor een teckel, hoor je dan mensen vaak zeggen. Nou, teckels zijn anders wel uiterst slim!

Er zijn ook hele speciale lessen geweest en Hans heeft dit voor het blog op papier gezet:


Hoi weblog-lezers,

Vorige week zijn wij met een 24 tal honden ( en baasjes!) in het centrum van Kaatsheuvel geweest ipv de gewone puppytraining.
We hadden om 8.30 uur verzameld en liepen het centrum in en hadden veel bekijks natuurlijk!

Het doel van deze wandeling/training was om de honden te laten wennen aan de dagelijkse dingen die je op straat tegen kunt komen.
(Veel) mensen, schuifdeuren, rammelende winkel-wagentjes, wapperende vlaggen en reclameborden, (kleine)kinderen enz.

Famke liep goed mee, en had eigenlijk nergens problemen mee....totdat we in het overdekte winkelcentrum kwamen.
De schuifdeuren, vond ze helemaal geen probleem, deze lijkt ook wel een beetje op onze schuifpui natuurlijk.
Maaaaaaaaaaaaaar de gladde tegelvloer, dat vond ze minder prettig. Ze gleed hierop uit, en dat maakte haar volgens mij onzeker.

Toen we op een groot plein kwamen, hebben we nog een aantal groeps-oefeningen gedaan en ook deze deed ze weer prima.
We waren met meerdere groepen, dus waren er nu ook andere honden en baasjes erbij en dit is ook weer erg goed voor een jonge pup.

Voor wij het wisten was het alweer kwart over 9....wat was de tijd snel gegaan! We waren nu natuurlijk ook wat actiever dan in de les.
Wandelen en kletsen, dan gaat de tijd snel he! Het was een bijzonder leuke ervaring!


Er is mij nog een puppy-les bijzonder bijgebleven.

Een paar weken geleden hebben we tijdens de les ook met een paraplu geoefend. Wat kun je daar nou mee oefenen zul je denken....

De paraplu werd tijdens de les open en dicht gedaan in het midden van de cirkel.
Verder werd de paraplu in open geklapte stand rond gedraaid, en wij moesten er dan met de honden langs lopen.
Gelukkig reageerden de meeste honden hier goed op!

Wat belangrijk in zo'n les of situatie is, dat je zelf als baasje heel relaxed blijft, en doet of het de normaalste zaak van de wereld is, dan zal jouw hond dat meestal ook zo ervaren.

Reageert je hond toch angstig of afwijkend, en je negeert dit gedrag dan zal je hond vaak ook deze situatie als normaal ervaren. Een hond (dier) reageert heel sterk op non-verbale communicatie.

Met andere woorden: je hond let heel erg op jouw lichaamstaal en/of reactie en zal dit vaak van je overnemen.
Het gedrag van je hond is vaak een reflectie van jezelf.
Zo leer je soms van je hond iets over jezelf, waar je jezelf vaak niet van bewust bent.

Op 2 juni gaan Famke & ik examen doen en wij zien het met veel plezier tegemoet!
Tot zover mijn verslagje van de cursus....

Groetjes Aliene en onze jongste teckeltelg Famke
(hahaha, dat baasje van mij weet het mooi te vertellen, hé??)


(als de keurmeester mij de 17e mei gaat keuren, moet ik zo mooi in stand staan)

Ja, en dan heb ik natuurlijk met Aliene goed geoefend op de ring-trainingen voor de show met Hemelvaart in Wijchen. Wij krijgen daar ook super leuke teckel supporters met hun baasjes en willen daar natuurlijk ons beste pootje voorzetten. Darius, Bommel, Gijs & Bas "van 't Koningshoekje" komen mij aanmoedigen, dus dat moet helemaal goed komen!


Catootje & Benthe zijn weer strak in hun deftige dames-pak! Aliene trekt daar toch altijd wel een dagje voor uit en ik vond het reuze interessant om te zien. Ik weet nu als geen ander wat mij binnenkort te wachten staat hihi. Maar poetsen, kammen en alles er omheen vind ik helemaal niet erg, dus dit zal ook wel goed komen.


De camera is hier de afgelopen week regelmatig gebruikt, zodat jullie ons ook weer kunnen bewonderen.

Er komen al best veel "van 't Koningshoekje" teckies op 20 mei in de duinen wandelen. super leuk zo'n kleine reunië!!
Wij kregen berichtjes van Carlijntje, Cooper, mijn broer Joep, en zusje Benthe jr., Gabber & Cobus dat ze waarschijnlijk zouden komen. Mochten er nog meer liefhebbers zijn....laat het dan ff aan Aliene weten, want dan neemt ze een kleine traktatie voor je mee!


Afgelopen week donderdag ben ik bij mijn vader Fadiem op bezoek geweest. Er waren 15 pupjes bij Wind in de Wilgen en ik vond ze reuze interessant! Grappig dat er ook nog hele andere kleurtjes teckels zijn, want ik zag nu ook rode en black and tan ras-genootjes, en vond ze reuze knap, maar best nog klein, zeg!


Het vrouwtje is alleen een beetje dom geweest, want ze heeft vergeten een foto van mij en mijn BT-er (bekende teckel) paps te maken. Jammer, jammer, jammer, maar er zijn wel leuke puppykiekjes geschoten en knuffelen dat het vrouwtje met die kleintjes deed, joh!


Ik hoop jullie zo weer een beetje bijgekletst te hebben en wens iedereen een teckelfijne zondagavond en ik leg mijn snuitje lekker ff tegen mijn moeder aan, om uit te rusten van al het het gebabbel!

Doei, doei en tot de volgende avonturen van Famke & co!
Poot en knuff van mij xx

p.s de eerste data van "de puppytour" zijn geprikt....

Wij gaan op 3 juni naar Blaricum en Veenendaal en op 1 juli naar Roosendaal!
In 't Heerenveense gaan ze in de maand juni op vakantie en maken daarna een afspraak!

Super leuk om het E-nestje weer te zien en te verblijden met een bezoekje!


3 opmerkingen:

 1. Alle teckies zien er weer prachtig uit, geplukt en tip top.Bommel zit volgens mij als enige nog ruim in het haar,Eigenlijk kan hij zich zo niet vertonen, of we gaan cognito naar Wijchen.Ik kreeg het niet voor elkaar het plukken een week naar voren te halen,vind ik wel jammer,tot donderdag,
  Bommel en Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne-Marie en Bommel, bedankt voor je berichtje en eindelijk weer eens gelukt....via het blog! Jullie hoeven echt niet incognito, hoor! Geweldig dat jullie komen en daar gaat het om.
   Tot donderdag en lekker slapen! Groetjes Aliene & co.

   Verwijderen
 2. Het is incognito,zie dat ik het woord verkeerd geschreven heb.

  BeantwoordenVerwijderen