dinsdag 14 augustus 2012

Lobke's zwangerschapsnieuwtjes over de 7e & 8e week!Olá, olá,

Hier weer een kleine update van ons aanstaande moedertje Lobke! Ze is vandaag alweer 48 dagen zwanger en groeit als kool. Prachtig om het buikje ronder te zien worden en de veranderingen te zien!

De pupjes kunnen wij al regelmatig voelen en ze laat haar mooie buikje dagelijks zien als ze lekker op haar rug gaat liggen, zodat wij haar toetertje kunnen kroelen.

Haar gewicht is met 2,5 kilo toegenomen en vanaf deze week krijgt ze ook 's middags extra voeding.

WEEK 7 (43 tot 49 dagen)

In deze week begint het skelet van de foetus steviger te worden en zijn de pupjes goed te voelen.
Verder neemt het gewicht van de foetus toe.


Hierboven een plaatje van een pup in de vruchtkamer.

Het buitenste vruchtvlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies, het amnion, en is met vruchtwater gevuld en hierin bevindt zich het embryo.

Tussen het amnion en chorion zijn de allantois en de dooierzak gelegen. De allantois staat door middel van een buis, die door de navelstreng loopt, de urachus, met de blaas in verbinding. De dooierzak is op vergelijkbare wijze door de dooierzaksteel met de darm verbonden.

Beide verbindingen blijven in de navelstreng tijdens het gehele embryonale stadium intakt, hoewel de dooierzak in een later stadium dichtgroeit.

De allantois vergroeit aan de ene kant met het amnion en aan de andere kant met het chorion. Bij de geboorte zijn slechts twee vruchtvliezen te zien aangezien de dooierzak in de nageboorte moeilijk terug te vinden is.

De navelstreng van de vrucht doorboort het amnion en de bloedvaten van de navelstreng kunnen zich dus vertakken bij het chorion.

Dit buitenste vruchtvlies vormt samen met het slijmvlies van de baarmoederwand de placenta of moederkoek.

WEEK 8 (50 tot 56 dagen)


Er is niet veel nieuws te melden deze week.

Groeien, groeien en nog eens groeien is wat de pups doen. Door de groei van de pups ontstaat er steeds meer plaatsgebrek in de buik van de teef waardoor de maag in verdrukking kan komen waardoor de teef wat minder eetlust kan hebben.

De beweging van de pups zijn nu heel goed voelbaar.Tijdens rustpauzes van de moeder kan je de pups voelen bewegen.

Vanaf dag 57 kunnen de pups zonder problemen ter wereld komen.

Het worden voor het moedetje nog 2 pittige weken, maar Lobke is een heerlijke relaxte teckel die alles rustig over zich heen laat komen. De andere snuiters zijn super lief voor haar en verzorgen haar oortjes met een flinke poetsbeurt op zijn tijd en gaan vaak lekker bij haar liggen

Tot zover weer de laatste nieuwtjes over de zwangerschap!

Voor de aanstaande baasjes wordt het natuurlijk steeds spannender en ik zal jullie proberen zoveel mogelijk bij te praten via het blog!

Fijne zonnige dag nog en teckelgroetjes uit Tilburg van Aliene & de snuitertjesssss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten