dinsdag 28 augustus 2012

Het F-nestje is geboren!

 

Hoera, hoera, hoera, hoera, hoera
Lobke’s 3e nestje (het F-nestje en het 7e "van 't Koningshoekje nestje) is geboren!Zondagnacht (26-8) sliep Lobke bij Liza en is ze veel aan het graven en hijgen geweest. Tussendoor deed het moedertje haar kleine schoonheidsslaapjes, en voorzag Liza van heerlijke knuffelbeurten.

De volgende morgen konden wij gelijk merken dat de bevalling in volle gang was, en wij waren dolblij dat er eindelijk weer eens een moedertje overdag zou bevallen….maar niets was minder waar.

De hele dag was Lobke erg aan het hijgen en zeer harde buiken, maar tussendoor viel ze ook in slaap en kon je merken dat ze ook moe was van de nacht ervoor. 
Ze lag heel comfortabel in haar mand op tafel vol met heerlijke handdoeken om nestjes mee te graven. De hele dag en avond heb ik (Aliene) bij haar vertoefd en ik dacht eigenlijk dat er ‘s nachts niets meer zou gaan gebeuren, maar om 10 over 12 kreeg Lobke een flinke perswee.

Om 0.25 uur verloor ze haar vruchtblaas….het lijkt dan net of er een pupje komt, maar dit is het “stootkussentje” voor de kleintjes in de baarmoeder.
 
 
Om 0.34 kreeg Lobke weer een perswee en even later brak de vruchtblaas, er volgden nog een aantal weeën. Wij zagen per wee een klein snuitje met tongetje verschijnen en om klokslag 1.00 uur op 28-8- 2012 werd er een reutje geboren van 310 gram en hij heeft de stamboomnaam Fadiem jr “van ‘t Koningshoekje” gekregen (hoe kan het ook anders….vernoemd naar zijn vader).
 

Lobke was zo blij en poetste en snuffelde volop. Al snel kreeg ze weer volop weeën en om 1.15 uur werd het 2e reutje geboren met een prachtig gewicht van 320 gram en zijn stamboomnaam wordt Foppe “van ’t Koningshoekje”Nu had het moedertje 2 kleintjes om te verzorgen en dat deed ze na hartenlust. Er was even een pauze en wat is het dan genieten…..het is en blijft zo bijzonder.Om precies 2.00 uur werd het eerste teefje geboren met een gewicht van 280 gram en wij geven haar de stamboomnaam Fenna “van ‘t Koningshoekje”

De reutjes lagen bij het snoetje van Lobke en zo kon ze heerlijk met haar 3e telg aan de slag. Dit duurde niet zo lang want om 2.18 uur kwam het 4e pupje en het was weer een reutje en met ook een flink gewicht van 310 gram. Deze teckelknul krijgt van ons de stamboomnaam Flip “van ‘t Koningshoekje”.
Je kon aan Lobke zien dat ze super blij met haar kleintjes was en is. Ze bleef aan de snuffel en de poets met de kleintjes en het is eigenlijk zo onvoorstelbaar dat alle pupjes gelijk bij hun moedertje gingen drinken.

Toen ik aan de buik van Lobke voelde…..was deze al behoorlijk leeg. Toch merkten wij dat ze nog wel weeën had en om 2.50 uur kwam de benjamin van de vijfling en dit mooie dametje van 240 gram liet zich gelijk horen, en krijgt als stamboomnaam Florien “van ‘t Koningshoekje”Wat zijn wij super blij dat de bevalling zonder complicaties is verlopen en het zo’n goede bevalling is geweest. Hans was vannacht mijn super assistent en ik ben trots dat wij dit saampjes met het moedertje geklaard hebben!

Lobke en de kleintjes liggen heerlijk in een schone werpkist. De 1e was draait alweer en Hans ligt nu nog even te slapen, als hij wakker is ga ik een klein tukkie doen. De aankomende tijd is weer een drukke, maar oooooo zo’n heerlijke tijd, waar wij enorm van gaan genieten.Een mens kan de natuur niet dwingen, maar wat zo speciaal aan het F-nestje is….

Er staan 4 aanstaande baasjes op de wachtlijst en wij kregen een 5-ling! Maar wat nog leuker issssss, er waren aanvragen voor 3 reutjes en 1 teefje en wij kunnen alle aanstaande baasje gelukkig maken met een pupje naar hun keus.


Het koppeltje Lobke & Fadiem hebben het fantastisch gedaan en wij zijn erg trots op ze…in het bijzonder op het moedertje!

Blijdschapsgroetjes van (vroedvrouw) Aliene, ( vroedman) Hans & alle snuitertjessssssssssssssssssssssssssssssssssssss

2 opmerkingen:

  1. Spakeloos, wat een geweldig mooi nestje,
    Felicitaties van Anne_Marie en Bommel

    BeantwoordenVerwijderen