maandag 24 oktober 2011

Weer een verweekdagje erbij!


Het D-nestje 9 weken!

Hallootjes,

Op iedere maandag is het weer feest voor het D-nestje, en ze zijn nu al 25 weken Volgende week woensdag zijn de kleintjes alweer een half jaar, en wat is dit toch voorbij gevlogen....

Catootje is als 1e van het nestje geplukt, en heeft gisteren een 2e plaats en VB (veel belovend) op de show in Hoogeveen gekregen. Proficiat Lilian en Catootje! Goede gedaan, meiden! Ook Fitou heeft weer prachtig gelopen en stond op de 2e plaats in haar klas.

In het aankomende half jaar gaat de ontwikkeling van de kleintjes gewoon verder...

Als de kleintjes geplukt zijn (wat rondom een half jaar echt wel nodig is) dan lijken ze gelijk al zo groot en is de puppy-look eraf.

Maar schijn bedriegt, hoor! Want ze zijn nog net zo puppy als voorheen..... al lijken het flinke hondjes te worden, alles moet tot een jaar nog steeds opgebouwd worden voor de opbouw van een sterk geraamte en opbouw van de spieren.

Voeding speelt een enorm grote rol in de aankomende tijd, en vooral niet vergeten de hoeveelheid aan te passen op het gewicht zodat de pup genoeg opbouwstoffen krijgt om goed door te groeien.

Mijn advies is dan ook om de puppybrokken (deze zitten vol goede bouwstoffen) tot een jaar te geven, afgewisseld met het verse vlees in het weekend. Inmiddels mogen de kleintje al 4 tot 5 schijven, verdeeld over de dag.

Alles wat de pupjes in het eerste levensjaar tekort komen aan bouwstoffen, kunnen ze nooit meer inhalen en daarom wil ik het toch weer ff onder de aandacht brengen. In dit jaar groeit een pup zo enorm snel en het is daarom ook zo belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden.

Verder zullen de baasjes misshien wel gemerkt hebben dat de pupjes van tijd tot tijd slechter hebben gegeten en de tandjes zijn hier waarschijnlijk de oorzaak van geweest.

Controleer in deze periode de tandjes wekelijks en mochten er melktandjes blijven zitten, terwijl het blijvend gebit al doorkomt....laat deze dan bij de dierenarts er uit halen. Een halfjaar check bij de dierenarts is soweiso nooit verkeerd!

Nog steeds is ergens op en af springen uit den boze, en een lange wandelingen maken, nog helemaal niet goed.

Ik vergelijk de botjes van een pup tot een jaar altijd met dunne speldjes en een blessure zit een heel klein hoekje en gebeurd zelfs zonder dat je het soms in de gaten hebt....dit zou zo jammer zijn!

In dit aankomende komende half jaar zal de pup ook gaan puberen, en lijkt dat alles wat je de kleine hebt aangeleerd te zijn vergeten..... Deze periode duurt gelukkig vaak niet zo heel lang en is toch een vorm van uitproberen, hoe ver ze bij hun baasjes kunnen gaan!

Voor zover heb ik weer de laatste adviesjes voor het aankomende half jaar op een rijtje gezet!

Voor degene die verder met de gehoorzaamheidscursus doorgaan, heel veel suc6! Hier hoor je toch ook heel veel over de pup in het aankomende half jaar!High five van ons & de snuitertjessss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten