vrijdag 24 mei 2013

GEBOORTENIEUWS!

 
 
Hoera, hoera, het G-nestje is geboren op dinsdagavond 21-5-2013!!
 
Super blij zijn wij met de geboorte van 't vijftal van Benthe "van 't Koningshoekje" & Fadiem "Wind in de Wilgen"
 
Net als in het 1e nestje van Benthe zijn het 4 teefjes
( Gijsje, Guusje, Gerdientje & Gemma)
and last but not least 1 reu, die namelijk wel als eerste geboren isssss !
(Guido)
 
In de nacht van maandag op dinsdag was Benthe ontzettend onrustig en dachten wij dat ze zou bevallen. Alles stond klaar dus het mocht beginnen, maar Benthe wilde op een gegeven weer graag naar boven waar ze al 1½ week sliep. Ook daar bleef ze graven en een nestje maken, maar op een gegeven moment vond ze toch weer rust.....
 
Benthe op de 60ste dag!
 
Benthe was in totaal 2,7 kilo aangekomen en dit voorspelde ongeveer 5 pupjes en tja, dit is ook uitgekomen.
 
Dinsdag heeft ze bijna de hele dag lekker in d'r nieuwe werpkistje boven geslapen en kon ze bijtanken van de nacht ervoor. Natuurlijk moest je haar goed in de gaten houden en liepen wij van boven naar beneden, maar gelukkig was ze heel relaxed en genoot enorm van haar rust, zonder dat de andere teckel-family d'r aandacht opeisten!
 
Toen ik na het warme eten en een rondje uitlaten van de andere snuiters naar boven kwam om iets na 19.00 uur...wachte daar op mij een hele grote verrassing:
GUIDO WAS AL GEBOREN!
 
Het moedertje keek mij vol trots aan en na Guido flink opgewarmt te hebben en alles te hebben gecontroleerd, hebben wij Benthe snel in de bevallingsmand op bed gezet en melde zich pupje 2 om 19.09 uur:
EEN TEEFJE EN ZE KREEG DE NAAM GIJSJE
 
 
Benthe deed alles zelf en ze genoot van haar kleintjes. Wat een wonder en prachtig om te zien. Intussen konden wij de pupjes wegen en bewonderen....het moedertje hield alles nauwlettend in de gaten.
 
Na heerlijk op het bed met een bakkie koffie van dit prachtige tafereeltje in een ontspannen sfeer zagen wij de buik van Benthe weer samentrekken en nam het hijgen weer toe.
 
Om 20.20 uur werd er nog een teefje geboren:
 ZIJ KREEG DE NAAM GUUSJE!
Geweldig zoals dit moedertje alles gelijk onder controle had en zichtbaar genoot van haar mooie kinders.
 
 
Als er een kleintje in zicht was legden wij de pupjes in een klein mandje waar mama Benthe ze kon besnuffen en zien en toch alle ruimte om te bevallen had.
 
Een klein half uurtje later melde zich het 3e teefje en zij kreeg de naam:
GERDIENTJE!
 
Prachtig een een gezond viertal en aan de buik te voelen en hoe realxed het moedertje was.....leek de bavalling achter de rug te zijn en werden de 1e handdoeken alweer gewassen.
 
Terwijl ik wat leuke kiekjes en foto's aan de kinderen op telefoon aan het versturen was zag ik in een ooghoek Benthe weer een beetje hijgen en om 21.48 uur kwam zonder problemen, net als bij haar broer en zusjes.... het 4e teefje en zij kreeg de naam:
GEMMA!
 
 
Wat een voorspoedige snelle bevalling (binnen 3 uur) en ze zeggen weleens toeval bestaat niet....maar het is toch wel heel toevallig dat Benthe & Fadiem 2x een vijfling hebben gekregen met dezelfde samenstelling van 4 teefjes en 1 reutje!
 
In het eerste nestje van Benthe kwam Elmo-Joep als laatst geboren, en in het 2e nestje van Benthe kwam Guido (die ook zó blijft heten en warvan Casper "van 't Koningshoekje"de trotse broer wordt) als eerste!
 
 
Dit worden weer weken van genieten, waarin zorg, liefde en toewijding voorop zullen staan!
 
Inmiddels staan wij aan de start van de 4e dag en kan ik wel zeggen dat de kleine kanjers het geweldig doen en groeien als kool!
 
 
Natuurlijk houd ik jullie weer op de hoogte met vertederende kiekjes en verslagen over het wel en wee! Dankbaar en blij wil ik iedereen die zo trouw het weblog volgt een heel fijn weekend wensen en tot een volgend berichtje!
 
Alweer heerlijk verrast!
 
 
 
 
 
Het blijde moedertje & haar kleintjes!
 
Vroege zaterdagmorgengroetjes van Aliene & de snuitertjessssssssss
 
 

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd !!!!! met de pupjes. Wat een mooie foto,s

    Fam lodder

    BeantwoordenVerwijderen